The Tivoli 2014-12-25

26.12.2014 15:31

Eliten: Martin, Micke, Nadja, Stefan, Annette, Anette, Magnus med flera

Placering: 2

Mitt andra besök på The Tivolis music quiz och förmodligen det sista. Första gången jag var där var ca 2 år sen och då var jag inte nöjd med arrangemanget. Det mesta var sig likt från förra gången, det enda som hade blivit bättre var kvalitén på frågorna som hade höjt sig till en acceptabel nivå.

Vi var ca 10 personer i laget, domaren brydde inte sig om detta. Att vara så många i ett lag tar bort en del av nöjet, att man sitter och diskuterar olika svarsalternativ med sina lagkamrater. Jag kom dit först i vårt lag och hamnade därför längst in i soffan, vilket gjorde att jag inte fick någon kontakt med lagkamraterna vid andra bordsänden. Enligt min uppfattning är 4-5 personer det ideala antalet medlemmar i ett quizlag.

Vilken berömd kvinna ligger bakom följande citat: “If you can make a woman laugh, you can make her do anything.”? Stefan föreslog Rita Hayworth och mitt förslag var Marilyn Monroe. Till slut ändrade vi svaret till Julia Roberts, ett förslag som jag inte alls gillade. Min känsla var att citatet var ett gammalt klassiskt citat och därför var Julia Roberts inte aktuell. Problemet var att det var svårt att göra sin röst hörd när man sitter på ytterkanten i ett lag bestående av 10 stycken.

Hur fick gruppen Toto sitt namn? Någon i laget kunde detta, vårt svar blev "namnet är hämtat från filmen Trollkarlen från Oz". Domarens svar var att Toto är namnet på hunden i Trollkarlen från Oz, men vårt svar godkändes i alla fall. Dock är detta svar bara halva sanningen. Det finns åtminstone tre olika versioner av vad som ligger bakom gruppens namn. En version är att namnet är inspirerat av Bobby Kimballs "riktiga" efternamn, Toteaux. Detta rykte var dock bara ett skämt av David Hungate och han förklarade sen att Toto på latin betyder ungefär "heltäckande" som syftar på att gruppens musik spänner över många olika musikstilar.

I ett tidigare blogginlägg har jag lämnat en öppning om att byta bort Harrys mot The Tivolis musikquiz. Harrys har sina brister men ligger ändå långt före The Tivoli när det gäller musikquiz. Det blir Harrys i fortsättningen på torsdagar och duellerna med lag Fred Perry lär fortsätta.