Pub Ro

20.10.2016 09:25

Bishops United: Martin, Philipp, Anna, Eva och Malin

Placering: 1

Vårt lag bestod av en sammanslagning av tre olika lag från Bishops Arms (Fred Perry, Dolce och 3 kvinnor och 2 män), därför tyckte jag att lagnamnet Bishops United var klockrent! Vi hade en mix av olika kompenser, det fanns egentligen inget ämnesområde som vi fruktade. Alla fem i laget bidrog på ett mycket bra sätt.

Lokalen var liten och alla platser vid borden var upptagna så vi hålla till vid baren, vilket försvårar lagsamarbetet en hel del. De första 30 frågorna var 1X2-frågor, ett upplägg som jag inte är så förtjust i. En recension finns att läsa under menyn Pubar/Pub Ro.

I vilket land ligger staden Bajkonur som är en uppskjutningsplats för rymdfarkoster där kosmonauter och astronauter skickas iväg för att tjänstgöra på den internationella rymdstationen ISS? Jag hade under tävlingens gång begränsade möjligheter att anteckna och därför vet jag inte om jag har återgivit frågan korrekt. Denna fråga kunde jag utan problem, rymden är ett av mina specialområden och därför visste jag att Ryssland har ett samarbetsavtal med Kazakstan. Det är en ganska svår fråga och jag tror inte så många andra har koll på att det är just Kazakstan som skjuter upp raketer till ISS. Här missgynnas jag av att alla lag får tre olika alternativ att välja mellan. Utan dessa alternativ så skulle tro att de andra lagen har max 10% chans att gissa rätt, med 1X2-alternativ så får övriga lag åtminstone 33 procents chans att gissa rätt. Tävlingen blir på så sätt lite mer slumpartad och mina specialkunskaper om rymden blir därför lite mindre värda. Svarsalternativen var om jag minns rätt Ukraina, Kazakstan och Vitryssland, mina möjligheter att föra anteckningar var som sagt begränsade. Ett vykort från Bajkonur: www.youtube.com/watch?v=825IANqopEo

Det blev en oerhört jämn tävling, tre lag hade 43 poäng av 56 möjliga och utslagsfrågan fick avgöra. Där gällde det att uppskatta antalet meter från Helsingborgs Centrum till Köpenhamn och vi var det laget som låg närmast det rätta svaret. Vi kunde inkassera ett presentkort på 300 kr och vi fick dessutom ett diplom från Pub Ro. Alltid trevligt att vinna första gången man besöker en ny pubquiz. 

Jag vet inte om det blir fler besök på Pub Ro för min del, i så fall vill jag kunna boka ett bord så man slipper att stångas vid baren.