Pitcher's 2016-12-05

10.12.2016 10:46

Alla vet ingen kan: Martin, Helena, Britt-Marie och Tweek

Placering: 5

Säsongsfinal på Pitcher's och därmed extra många frågor med en maxpoäng på 72. På en fråga hettade det till:

Vilket alias använder huvudrollskaraktären Walter White i tv-serien Breaking Bad? På denna fråga hade jag och Helena en strid om svaret, jag var 100% säker på att svaret var Heisenberg, vilket jag informerade övriga lagmedlemmar om. Helena var lika säker på att svaret var Heisenburg och då måste någon ge sig. Vad jag kan minnas har jag aldrig tidigare i en quiz behövt vika ner mig i någon fråga där jag har varit helt säker på svaret, men i detta lag har jag kommit i som en reserv och har kanske därför ett litet psykologiskt underläge när det blir diskussioner. Vårt svar blev alltså Heisenburg som vi faktiskt fick en poäng för, trots att u-et var fel. En ganska snäll bedömning av domaren, jag tycker att en halv poäng hade varit en mer korrekt bedömning.

Om man jämför Pitcher's med Bishops så finns det några faktorer som talar till Pitcher's favör. De använder bildskärmar vilket möjliggör helt andra typer av bild- och ljudfrågor som inte finns på Bishops. Den viktigaste faktorn är dock kvaliteten på frågorna och här är ingen annan quiz i närheten av Bishops. Nivån på Pitcher's har stora variationer, här kommer två smakprov hämtat från finalkvällen:

Enligt tv-serien Nilecity, hur många bultar finns det i Ölandsbron? Svaret är 7 428 954 stycken och som alla förstår är detta en helt omöjlig fråga. Vem myntade talesättet "Pennan är mäktigare än svärdet"? Detta talesätt har man hört tidigare, vår gissning blev Montesquieu men det rätta svaret var Edward Bulwer-Lytton, en engelsman som antagligen väldigt få svenskar har hört talas om.

I dagens tävling slutade vi på femte plats och vår placering i den slutgiltiga tabellen blev en fjärdeplats. Nästa säsong börjar i mars och då är jag inte längre reserv, jag har blivit lovad en fast plats i laget. Detta innebär att jag kan medverka i alla tio deltävlingarna.

Harrys 2016-12-08

Gott Sällskap: Martin, Anna och Tweek

Jag och Anna kuppade och lyckades övertala Tweek att vara med i vårt lag, en klar förstärkning för oss. Vanligtvis brukar han vara med i Fred Perry men vi lyckades övertala honom att välja vårt lag i stället.

Det är inte så ofta en 60-talslåt finns med på Harrys musikquiz, när detta händer så känner jag mig tvungen att uppmärksamma detta. Introt till låten Build Me Up Buttercup spelades och gruppen har gjort denna fantastiska låt heter The Foundations. Musikvideon: www.youtube.com/watch?v=n88vBPdlPag

Vi tog 39 poäng vann med två poäng före ett annat lag. Fred Perry blev trea med 36 poäng.