Pitcher's 2016-11-21

26.11.2016 09:58

Alla vet ingen kan: Martin, Helena, Britt-Marie och Tweek

Placering: 3

I vilket land ligger berget Kilimanjaro? Jag var lite osäker men skrev Kenya på mitt papper och när jag såg att Tweek hade skrivit Tanzania så kändes det som ett bättre förslag. Tweek är bra på geografi och det vägde också in när jag valde att överge mitt förslag. Kilimanjaro - The roof of Africa: www.youtube.com/watch?v=HNLpTiSnHRg

Vilket indianfolk i nuvarande Mexico besegrades av Spanien på 1520-talet? Både jag och Tweek skrev Aztekerna på vårt papper. Enda alternativet var Maya som Britt-Marie föreslog, vars rike sträckte sig från södra Mexico till Centralamerika. Tweek poängterade också att Mexicos nationalarena för fotboll heter Aztekastadion och då var svaret givet. Topp-5 fakta om aztekerna: www.youtube.com/watch?v=jx5DWJS0nKc

Harrys 2016-11-24

Gott Sällskap: Martin, Anna och Paul

Placering: 2

Jag och Anna bildade lag med nykomlingen Paul som visade sig ha en hel del musikkunskaper, framför allt inom synth-genren där både jag och Anna har kunskapsluckor.

Quizmastern Patrik har jag kritiserat tidigare, denna kväll blev inget undantag. Vissa av hans frågor var så löjligt svåra att man inte ens någon chans att gissa rätt. Två av de "omöjliga" frågorna handlade om Linda Bengtzing: Vilken artist var det som Linda Bengtzing härmade i tv-programmet Sikta mot Stjärnorna? Lene i Aqua. Vilket politiskt parti var det som Linda Bengtzing kampanjade för under valrörelsen 2010? Centerpartiet. Denna fråga är alldeles för smal och irrelevant. Att Linda kampanjade för Centerpartiet 2010 saknar relevans idag, det är en liten fotnot i hennes karriär. Trots att det bara ett begränsat urval av partier att gissa på så hävdar jag att det är i princip omöjligt att gissa på just Centerpartiet. När artister väljer att visa sitt stöd för något politiskt parti så brukar det oftast vara något av de röd-gröna alternativen. Jag hade fått gissa 5-6 gånger innan Centern hade kommit upp som alternativ.

Vi gjorde en mycket bra insats och hade samma poäng som vinnarna men blev slagna på utslagsfrågan, trots en bra gissning från vår sida.