Pitcher's 2016-11-07

07.11.2016 21:24

Alla vet ingen kan: Martin, Helena, Tweek och Britt-Marie

Placering: 3

Helenas lag fick ett återbud och jag hoppade in som reserv. Det är små marginaler som avgör, med lite tur kunde vi har vunnit denna deltävling, lika poäng hade förmodligen räckt för vinst eftersom vårt svar på utslagsfrågan var bra.

Hur många länder passerar ekvatorn igenom - 13, 15 eller 18? Jag tyckte 18 var mycket och 13 för lite så därför kändes 15 lagom och det blev vårt svar. Jag överskattade antalet asiatiska länder som ekvatorn korsar, att det bara var två stycken (Maldiverna och Indonesien) var överraskande för mig. Rätt svar är alltså 13 stycken. Bonusfakta: trots namnet så korsar inte ekvatorn det lilla landet Ekvatorialguinea.

En hexagon är en geometrisk figur med sex hörn, vad kallas en med sju hörn? Jag och Tweek var säkra på att svaret var heptagon och Britt-Marie var lika säker på att svaret var septagon. Britt-Marie gav sig och vårt svar blev heptagon som var rätt. Dock bör båda svaren godkännas, även om heptagon är den vanligare benämningen på en sjuhörning. Vad är då skillnaden mellan en heptagon och en septagon? www.youtube.com/watch?v=9pXgiyLvDzA

Vilken är USA:s till ytan minsta delstat? Både jag och Helena kunde detta, deltaten heter Rhode Island. På Pitcher's kommer det ganska många frågor som har anknytning till USA, vilket jag uppskattar. USA är ett land som intresserar mig, både när det gäller geografi, politik och historia. Rhode Island är en delstat som svenskar generellt sett inte har så bra koll på, många kanske inte ens vet att det är en delstat i USA. Jag försöker alltid hitta någon bra videoklipp på YouTube med intressanta och basala fakta. Videoklippet som jag har valt att länka till är visserligen riktade mot amerikanska barn men eftersom svenskarnas kunskaper om denna delstat är så begränsade så tycker jag att det passar bra för en svensk publik också. www.youtube.com/watch?v=qqxmRswKJwA

Precis som förra gången jag var med på Pitcher's så blev det oerhört jämnt i toppen. Vi slutade på en tredje plats, en poäng efter vinnarlaget. Slutställningen:

Stephen Hawking's Football Boots 34½
Måndagsklubben 34
Alla vet ingen kan 33½