Madame Moustache 2016-02-25

25.02.2016 22:57

Don't mention the score: Martin, Eva och Jesper

Placering: 1

Vi var sammanlagt sex stycken och efter att vi hade lottat lagen så blev mina lagkamrater Eva och nykomlingen Jesper. När jag fick veta att kvällens tema var tv så suckade jag djupt. Mina kunskaper inom detta område är högst medelmåttiga och det finns säkerligen andra lag som har betydligt bättre koll på detta. Första omgången inleddes med att vi skulle sätta rätt årtal på när svenska tv-serier hade premiär. Dubbel-suck, att veta vilket år "Så ska det låta" hade premiär är inget som jag anser vara allmänbildning. Vi tog 18 av 40 möjliga poäng och jag längtade efter musikfrågor i omgång två. Det kom inga, i stället var hälften av frågorna signaturmelodier från olika tv-serier och övriga frågor var relaterade till tv. Sista omgången innehöll tio musikfrågor och tio tv-frågor och här hämtar jag mina tre frågor.

Under vilket decennium kom Text-tv till sverige? Vi alla trodde på 80-talet och det blev aldrig någon diskussion om det andra möjliga alternativet, 70-talet. Text-tv infördes i Sverige 1979 av Sveriges Television som var det andra landet i världen med den tjänsten (Storbritannien var först). Man kan inte påstå att Text-tv under åren har utvecklats särskilt mycket, vilket komikern Måns Möller pratar om i denna stand-up: www.youtube.com/watch?v=oy97K6_6aGM

I vilken stad har tv-kanalen CNN sitt huvudkontor? Kvällens intressantaste fråga. Jag hade svårt att placera CNN:s huvudkontor i någon stad men Jesper föreslog Atlanta som svar. Han hade ingen direkt motivering till sitt svar och jag frågade mig själv varför huvudkontoret skulle ligga i just Atlanta. Jesper hade under kvällen blandat flera fina poänggivande svar med några mindre lyckade insatser där han var helt ute och cyklade. Dessutom hade jag bara träffat honom en gång tidigare och hade därför svårt att bedöma var hans kunskapsnivå låg. Jag inte kom på något eget bra förslag så litade jag på Jesper och det var ju tur det eftersom Atlanta var rätt svar.

Låten "Wicked Game" spelades och jag visste att det var en låt som Chris Isaak hade gjort. Musikvideon är en klassiker, där den danska modellen Helena Christensen medverkar tillsammans med Chris Isaak i lättklädda scener. Det är inte bara jag som gillar denna musikvideo, den har vunnit flera priser och VH1 har rankar på fjärde plats på lista över VH1's 50 Sexiest Video Moments. www.youtube.com/watch?v=0xwTywB_3UU

Vi tog 19 av 20 poäng i denna runda, enda missen var Text-tv frågan. Sammanlagt fick vi 50 av 80 poäng och jag hade inga förhoppningar på vinst. Därför blev jag överraskad när resultaten redovisades, vi vann med tre poängs marginal: Slutställningen:

Don't mention the score 50p
Ingen aning 47p
Quizzer queens 46 (Anna, Malin och Britt-Marie)