Madame Moustache 2015-11-19

20.11.2015 15:19

Don't mention the score: Martin, Björn och Henrik

Placering: 1

Säsongsavslutning på Madame Moustache och tyvärr var det bara tre lag som kom till start. Efter halva tävlingen gick ett lag hem och då var det bara två lag kvar. När quizen startar igen i januari så hoppas jag verkligen att fler upptäcker detta trevliga ställe. Om man jämför priserna som man kan vinna på Harrys med Moustache så är det STOR skillnad. Mitt lag Don't mention the score har segrat alla fyra gånger som vi har deltagit och jag har vunnit sammanlagt sex stycken brunchbiljetter. Varje brunchbiljett är värd 179 kr och min vinst är 6x179=1074 kr.

En vinst på Harrys ger 30% avdrag på notan. För att jag ska komma upp i samma vinstsumma så måste jag beställa mat och dryck för sammanlagt 3580 kr på Harrys. Då får jag en rabatt på 1074 kr men jag måste också betala 2506 kr ur min egen ficka. I rest my case!

Jag bildade lag med Björn och min danske lagkamrat från Harrys, Henrik. Denna kväll var det jultema som gällde, inget bra tema för mig. Det var inte så många frågor om musik som det brukar vara, men Henrik (domaren) förklarade att det berodde på att det var jultema. Denna frånvaro av musikfrågor gynnade vårt motståndarlag som bestod av fyra stycken äldre damer som gav oss en hård match i kampen om segern.

Vilket land i världen har den största produktionen av saffran? a) Iran b) Indien c) Marocko
Marocko uteslöt vi direkt så valet stod mellan Iran och Indien. Jag och Björn röstade på Indien och Henrik röstade på Iran. I förra blogginlägget berättade jag om när Eric gick emot majoriteten när vi röstade om svaret på frågan om vilken metall frihetsgudinnan är gjord av. Den gången slog det inte väl ut, men jag försvarade hans handlande. Nu hade Henrik samma läge som Eric, han ville ha Iran som svar och när varken jag eller Björn hade några invändningar så blev det som Henrik ville. Denna gången blev det ett lyckat resultat när minoriteten körde över majoriteten. Ett videoklipp om hur saffran tillverkas: www.youtube.com/watch?v=Mna7iUIP2fM

Efter första rundan var det helt jämnt mellan oss och damlaget, båda lagen hade 5 poäng av 10 möjliga.

I vilket hav ligger Julön? Med tanke på mina goda geografikunskaper så borde jag ha klarat denna fråga. Både jag och Björn svarade ganska snabbt Stilla Havet, och sen tänkte vi inte mer på den frågan. Nu i efterhand har jag ett svagt minne av att frågan har förekommit på Bishops och då borde jag ha vetat att Julön finns i Indiska Oceanen. Att besöka Julön verkar vara en fin upplevelse: www.youtube.com/watch?v=M0Re1eekcXU

Efter 20 frågor hade vi bara 9 poäng, en poäng efter damlaget som hade 10. I sista rundan kom det äntligen lite musikfrågor, Henrik (domaren) spelade fem låtar på sin gitarr där det gällde att veta originalartisten. Vi satte alla fem, samtidigt som damlaget kammade noll på dessa frågor. Förutom musikfrågorna kom det även julfrågor men det var just dessa fem musikfrågor som avgjorde till vår fördel. Det blev 8-3 till oss i sista rundan och vi vann med sammanlagt 17-13. Maxpoängen var bara 35 poäng med det berodde på att det inte var lika många musikfrågor som vanligt.

Nästa torsdag kommer jag att vara på Harrys och då blir det inget blogginlägg från just den tävlingen. Som jag har förklarat tidigare i bloggen så beror detta på att urvalet av frågor på Harrys är för klent. Harrys blir för mig en nödlösning i väntan på att Moustache kommer igång efter nyår.