Madame Moustache 2015-01-07

07.01.2016 22:38

Don't mention the score: Martin, Anna, Kajsa och Helena

Placering: 1

Första quizen på det nya året och rekordmånga lag som deltog. Det var fullt i huvudrummet och vi fick flytta in i rummet bredvid. Det kan vara en bra idé att boka bord till nästa vecka så att man får en bra plats. Vi var sammanlagt sju stycken i laget och blev därför tvungna att dela upp oss i två lag (max 4 per lag). Vi lottade lagen och jag hamnade tillsammans med Anna, Kajsa och Helena. Vårt andra lag bestod av Minna, Malin och Stefan. Våra värsta rivaler från Harrys, Fred Perry deltog också med ett lag.

Nu gällde det att försöka komma på ett nytt lagnamn. Till slut valde vi "Crazy Quizzers", ett lagnamn som alla i laget gillade. I min blogg och i min resultatredovisning så kommer jag för enkelhetens skull att använda det lagnamn som jag tidigare har haft på Madame Moustache, "Don't mention the score". Nästa vecka kanske vi heter något annat och det blir förvirrande med en massa namnbyten i min blogg. På Harrys har vi under större delen av 2015 kallat oss för "Gott & blandat" men på min blogg använder jag det ursprungliga lagnamnet "Gott Sällskap", just för att undvika förvirring.

Kvällens tema var årskrönika, frågorna var mer eller mindre relaterade till det gångna året. Trubaduren Henrik spelade årets vinnarlåt i Eurovision (Heroes) och frågan var vilket land som arrangerade den första Eurovisionfinalen. Vi var flera i laget som kunde att det var Schweiz som också vann tävlingen. Sju länder deltog och varje land representerades av två sånger och vann gjorde Lys Assia med låten "Refrain". En snabbgenomgång av vinnarlåtarna från 1956-2015: www.youtube.com/watch?v=Sggsqiqw1Vw

Vilket nummer i ordningen är Barack Obama bland USA:s presidenter? Både Helena och Anna var snabba med att svara att han var den 44:e presidenten, vilket var rätt svar. Man kan faktiskt argumentera för att Obama är den 43:e presidenten, vilket följande YouTube-klipp från det engelska humor/kunskapsprogrammet QI visar: www.youtube.com/watch?v=PA8qT5PzSS4

Efter första rundan låg vi i delad ledning tillsammans med Fred Perry på 14 av 18 poäng. Andra rundan bestod av enbart musikintro där det gällde att skriva ner artist och låt. Låtarna var antingen från artister som hade avlidit under 2015 eller låtar som var stora hits under 2015. Det var här tävlingen avgjordes till vår fördel, vi tog 21 poäng av 22 möjliga medan Fred Perry hade lite problem med de nyare låtarna och tog 20 poäng.

Sista rundan hade ett Beatles-tema och jag fick ta allt ansvar, jag var den i laget som hade klart bäst kunskaper om denna grupp. Tre låtar av The Beatles spelades i varje omgång och det gällde att ordna låtarna efter utgivningsdatum. Äldsta låten skulle stå först, den "nyaste" skulle stå sist. Om alla tre låtarna var i rätt ordning så fick laget 3 poäng. Om någon låt var felplacerad så blev det inga poäng alls. Sammanlagt kunde man få 9 poäng i denna runda och det lyckades både vi och Fred Perry med.

Slutställningen: (max 49p)

Don't mention the score 44p
Fred Perry 43p
Djungelvrål (Minna, Malin och Stefan) 37p

Inte helt oväntat blev det våra två lag + Fred Perry på prispallen. När det gäller konkurrensen så är det betydligt hårdare på Harrys. Men Moustache är roligare, det är det som räknas...

Nästa quiz blir om en vecka då åtminstone jag kommer att befinna mig på Madame Moustache. Premiären på Bishops Arms dröjer till söndagen den 17 januari.