Harrys 2017-02-09

11.02.2017 10:31

Fred Perry: Martin, BG, Thomas, Martin N, Mattias, Tweek och Johan

Placering: 1

Förutsättningarna inför den sista delfinalen i musikquiz-sm var enkla, det gällde att få en bättre placering än lag Bentes Bitches. Vinst var inte nödvändigt, det viktigaste var att vi lyckades bättre Bentes. Det hela utvecklade sig till en oerhört jämn och rafflande strid där man kastades mellan hopp och förtvivlan.

En ganska ny låt med Sia och Jean Paul spelades och det frågades efter titeln på låten. Frågan är svårare än man kan tro eftersom låttiteln knappt nämns i själva låten, det hörs bara lite vagt i bakgrunden. Vanligtvis kan man bara spela ett intro av låten om frågan gäller låttiteln, hör man hela låten blir frågan alldeles för lätt. Dock finns ett antal låtar där låttiteln inte nämns i låten och som därför fungerar alldeles utmärkt att ha med i en quiz. Sia och Jean Pauls låt från 2016 är en sådan låt. Till slut kom jag på att låttiteln är "Cheap Thrills", en låt som har legat etta på Billboardlistan och som i skrivande stund ligger på en 30:e plats. En liten lista på kända låtar som inte nämner låttiteln i låttexten.

Adamski - Killer
The Beatles - A Day in the Life
Black Sabbath - Paranoid
Blur - Song 2
David Bowie - Space Oddity
John Denver - Annie's Song
The Goo Goo Dolls - Iris
Green Day - Basket Case
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Queen - Bohemian Rhapsody
Righteous Brothers - Unchained Melody

Musikvideon till Cheap Thrills: www.youtube.com/watch?v=nYh-n7EOtMA

Första rundan var svår och vi tog bara 11 poäng av 15 möjliga, det värsta var att Bentes Bitches bara hade ett enda fel och vi låg alltså tre poäng bakom dem. Det kändes nästan kört och stämningen i laget var ganska dämpad. Kvällens sista fråga var en +-3 fråga, vilket innebar att rätt svar ger 3 poäng, fel svar ger -3 poäng. Om man inte vill chansa så kan man lämna svarsfältet tomt och då slipper man minuspoäng. Det frågades efter vilket år som Hoziers låt Take Me to Church släpptes. Vi var ganska säkra på att vi låg efter Bentes så därför kände vi att vi var tvungna att chansa på denna fråga. Både jag och Tweek ville ha 2015 som svar, även 2014 nämndes men vi var aldrig riktigt nära att välja det svarsalternativet. Rätt svar var 2013 och nu kände vi att chansen var helt borta. Det var bara Mattias som inte hade gett upp hoppet, typisk ungdomlig blåögd optimism från hans sida. Jag försökte förklara för honom att vi var körda, hur skulle vi kunna hämta in deras trepoängsledning från första omgången när vi bommar en fråga som ger -3 poäng? När domaren läste upp resultatet fick vi 34 poäng, en poäng mer än Bentes Beaches och jag blev helt paff. Som man säger i USA: It ain't over until the fat lady sings.

Lag Fred Perry är nu klara för SM-finalen i Linköping den 8 april.