Harrys 2016-06-02 och 2016-06-09

03.06.2016 09:35

2016-06-02

Fred Perry: Martin, Thomas, Mattias, Tweek och Johan

Placering: 1

Eftersom säsongen var slut på Moustache så valde jag att besöka Harrys och gick med i lag "Fred Perry", laget som alltid har varit mina värsta rivaler på Harrys.

En låt med Black Eyed Peas spelades och frågan var vad den kvinnliga sångerskan i gruppen heter. Både jag och Mattias visste att hon heter Fergie (Stacy Ferguson) och poäng till vårt lag. Black Eyed Peas har gjort flera bra låtar, den bästa tycker jag är "Where Is the Love?". www.youtube.com/watch?v=WpYeekQkAdc

Vi tog en klar seger, 28 av 31 poäng gav en vinstmarginal på fyra poäng före närmsta lag.

Jag har ofta kritiserat Moustache för att de har alldeles för få musikfrågor i deras musikquiz. Nu hade jag chansen att göra en jämförelse med Harrys. 22 av kvällens 31 frågor var musikfrågor (ca 71%), en fördelning som jag tycker är helt perfekt!

2016-06-09

Fred Perry: Martin, Thomas, Martin N, Mattias, Johan och Malin

Placering: 3

Säsongsavslutning på Harrys och passande nog var det sommartema, dessutom var det fler frågor än vanligt då maxpoängen var 50. Många frågor handlade om svensk musik, ett område som jag både saknar intresse och kunskap om. Ingen i laget har några spetskunskaper inom svensk musik, vilket kan förklara den dåliga placeringen.

Den brasilianske låten "Ai Se Eu Te Pego" spelades och det frågades efter artisten. Jag gillar denna låt, det är en av de bästa sommarlåtarna från 2000-talet. Därför visste jag att det var Michel Teló som sjöng på sitt modersmål, portugisiska. Musikvideon: www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw

Vi tog 38 poäng och fick lika många poäng som ett annat lag men vi hade sämre svar på utslagsfrågan. Vann gjorde lag "Anksås" som var helt överlägsna med sina 43 poäng. Vi slutade på en tredje plats.

Jag har tidigare i bloggen skrivit att det under sommaren kommer att anordnas Musikquiz SM med start torsdagen den 16 juni, alltså kommande torsdag. Med mindre än en vecka kvar så finns det ingen information på deras hemsida var quizen i Helsingborg kommer att hållas. Det känns inte seriöst och jag är tveksam till att denna quiz kommer att genomföras. Om ny info dyker upp och tävlingen blir av, så kommer jag att blogga om detta. Om Musikquiz SM blir inställt så tar bloggen sommaruppehåll och återkommer i augusti. Quizza lugnt!