Harrys 2015-12-17

19.12.2015 22:48

Torsdagens tävling på Harrys var ett jultema, samtliga låtar som spelades var jul- eller nyårslåtar. Första låten som spelades var Happy New Year och frågan var vilken grupp som hade gjort låten. Denna första fråga blev symptomatisk för hela kvällen, frågorna var så lätta att jag blev uttråkad och tävlingen blev en parodi på pubquiz där 11 av 17 lag hade maximala 25 poäng. Vinnarlaget fick koras via en utslagsfråga, där vi tyvärr inte lyckas svara rätt. Min prestation på denna utslagsfråga var inte alls bra, jag ledde laget till helt fel svar och vi slutade på en delad fjärdeplats.

Jag hoppas att inom kort få besked från Harrys angående Falkenbergstävlingen. Mitt lag borde ha kvalificerat oss nu med tanke på att vi har sex stycken vinster och att våra värsta konkurrenter Fred Perry "bara" har tre vinster. Så här ser våra inbördes resultat mot Fred Perry ut:

Antal segrar: Gott Sällskap 6, Fred Perry 3
Antal andraplaceringar: Gott Sällskap 2, Fred Perry 4
Antal tredjeplaceringar: Gott Sällskap 3, Fred Perry 4

Nu är året slut och det är dags att summera 2015 års quizande. Det har varit ett mycket bra år för mig, särskilt på Bishops Arms där min vinstprocent blev 54% (vinstprocenten för 2014 var 35%). Perioden mellan 4 oktober-29 november var min bästa någonsin, då jag radade upp nio raka vinster på Bishops, ett svårslaget rekord.

På Harrys har konkurrensen blivit tuffare än tidigare. Fred Perry är fortfarande den farligaste konkurrenten men även andra lag har börjat visat framfötterna. Under 2014 dominerade Gott Sällskap och Fred Perry fullständigt på Harrys, ingen annat lag var i närheten. Nu för tiden är det flera lag som utmanar och det är ofta väldigt jämnt i toppen. Just nu är Harrys förmodligen den quiz i Helsingborg med den tuffaste konkurrensen och min vinstprocent blev under 2015 "bara" 41%. Konkurrensen var betydligt enklare under 2014 och under det året vann jag 59% av tävlingarna på Harrys.

Jag har bara varit på Madame Moustache fyra gånger och kan därför inte dra för stora växlar när det gäller min vinstprocent där som är 100%. Under 2016 är det tänkt att jag på torsdagar kommer att byta ut Harrys mot Moustache. Jag gillar inte Harrys och jag tror inte domarna på Harrys gillar mig heller, så denna skilsmässa kan nog vara gynnsam för båda parter.

Nästa uppdatering på bloggen kommer att ske när jag har besökt Madame Moustache torsdagen den 7 januari. Innan dess kan det vara en god idé att kolla in "Kluriga frågor" under mellandagarna, då jag kommer att uppdatera denna avdelning med tio nya frågor.