Harrys 2015-05-14

14.05.2015 23:08

Gott Sällskap: Martin, Henrik, Helena och Minna

Placering: 4

Många av frågorna idag handlade om svensk musik, vilket delvis förklarar vårt mediokra resultat. Den enda personen i vårt lag som har bra kunskaper om svensk musik är Anna och hon var inte med idag.

Vilket dansband gör tillsammans med gruppen Just D låten Tre Gringos? Chrille (domaren) har en förkärlek till dansband, för mig är det precis tvärtom. Jag ogillar starkt denna typ av "musik" om jag ska uttrycka mig milt. Vi chansade på Flamingokvintetten men det rätta svaret var Thorleifs. Varför tog jag då med denna fråga i bloggen? Som en quizfråga betraktat så var det en ganska bra fråga, tycker jag. Videoklippet är hämtat från underhållningsprogrammet "Det kommer mera" som sändes på 90-talet: www.youtube.com/watch?v=YbKPHlNhZqA

Vilket är Skånes landskapsdjur? Lite pinsamt att som skåning inte kunna vilket landskapsdjur Skåne har. Vår gissning blev till slut det djuret som är Jämtlands landskapsdjur, älgen. Vi borde ha svarat kronhjort och då hade vi också blivit trea i kvällens tävling. Det enda landskapsdjur jag kunde var Gotlands, som är igelkotten.

I vilken 70-tals grupp var Lionel Richie sångare? Det här var enkelt för mig, The Commodores. Jag har sedan jag kom hem från quizen lyssnat på flera av deras största hitar men ingen av dem faller mig i smaken. Hans sololåtar håller betydligt högre kvalité än låtarna med The Commodores. Låten "Easy" får väl duga som ett länktips: www.youtube.com/watch?v=rQUZj57oljA

Vi fick 34 poäng och slutade på en fjärdeplats, hela fem poäng efter vinnarlaget som tog sin första vinst på Harrys. Fred Perry fick 37 poäng och slutade tvåa.