Harrys 2015-04-30

01.05.2015 00:23

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Helena och Minna

Placering: 1

Detta är den mest framgångsrika perioden hittills för mig och mitt lag. 6 vinster på de senaste 6 tävlingarna (3 på Harrys, 3 på Bishops Arms). Nytt personligt rekord, det gamla på 5 vinster i rad var från perioden 12-26 oktober 2014.

I dagens blogg blir det mycket svensk humor-nostalgi.

Vad heter sekreteraren i tv-serien Solstollarna och vad heter han som smugglar danska wienerbröd? Av alla svenska humorserier är solstollarna min absoluta favorit. Så många knäppa karaktärer gjorde att serien roade både unga och gamla. Ulla-Bella heter sekreteraren och "storsmugglaren" av danska wienderbröd heter Skumberg.
Ulla-Bella doppar Pernilla Wahlgren i poolen: www.youtube.com/watch?v=FR1GBljRjkw
Klipp med Skumberg: www.youtube.com/watch?v=OYbkPl-Oh2E

Vad heter brandmannen i humorprogrammet HippHipp? Vem minns inte Kajan, med sina pedagogiska säkerhetsgenomgångar. www.youtube.com/watch?v=dhzdnPf2fW0

Vilka är medlemmarna i gruppen Nordman? Vi kunde att Håkan Hemlin är gruppens frontfigur men den lite mer anonyme medlemmen var lite svårare. Jag var ganska säker på att han heter Mats och efter några minuter så kom Anna på hans efternamn, Wester. Jag gillar när man blandar folkmusik med pop och rock och den amerikanska gruppen The Hooters är en stilbildare inom denna genre. Andra svenska grupper som är värt att nämna i sammanhanget är Sarek och Timoteij.

En av Nordmans bästa låtar: Ännu Glöder Solen www.youtube.com/watch?v=c_FO3WnA7HE

Vi vann med 41 av 45 möjliga, våra eviga rivaler Fred Perry deltog inte vilket gjorde att övriga lag hade chansen att bli tvåa idag. Tvåan fick 37 poäng och trean 34½ poäng. Precis som förra veckan hade vi sammanlagt fyra fel, just detta har hänt ett antal gånger. Vilket av lagen Gott Sällskap och Fred Perry blir först med att ha högst 3 fel?