Harrys 2015-04-23

23.04.2015 22:24

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Kajsa och Helena

Placering: 1

Vinst för andra veckan i rad på Harrys! Senaste gången vi lyckades med det var exakt ett halvår sen (16:e och 23:e oktober). Precis som förra veckan hade vi bara fyra felaktiga svar och då är chansen stor att man vinner.

Vilken svensk artist/grupp var den senaste som hade en listetta i USA? Här valde vi mellan Robyn och Avicii och det blev en lång diskussion mellan främst Helena och Anna. När vi skulle rösta så föreslog jag lite på skämt Ace of Base, som jag visste hade haft en listetta. Det var inte menat som ett seriöst förslag, det var 95% på skämt och 5% på allvar bakom förslaget. Till slut bestämde vi oss för Robyn men hennes högsta placering på amerikanska billboardlistan är en sjundeplats (Show Me Love och Do You Know (What It Takes). Aviciis megahit Wake Me Up nådde en fjärdeplats. Kvällens bästa fråga!

Lite överraskande är att Happy Nation, kanske den bästa låten av Ace of Base, inte kom in på billboardlistan. Gruppens enda listetta i USA är The Sign: www.youtube.com/watch?v=iqu132vTl5Y

James Bond-låten Licence To Kill spelades och det frågades efter artist/grupp och vem som spelade James Bond i just denna film (sv. Tid för hämnd). Gladys Knight var inga problem för oss, även om jag fick ett felskär i tänkandet när jag föreslog Tina Turner. Dessa två har väldigt lika röster och båda har gjort ledmotiv till James Bond-filmer. Svaret Timothy Dalton kom också ganska snabbt, det blev enklare när jag fick höra den svenska titeln på filmen, Tid för hämnd. En annan bra låt med Gladys Knight är Midnight Train to Georgia: www.youtube.com/watch?v=v78-ftcqpNw

Basket Case med Green Day spelades och det frågades efter vad musikalen heter som innehåller låtar av Green Day. Vi hade ingen aning så vi fick gissa. Basket Case kändes inte rätt men så föreslog Anna American Idiot som vi alla i laget gillade. American Idiot är känt album av denna grupp och också namnet på musikalen som hade premiär 2009.

Vi fick sammanlagt 37 av 41 poäng, en poäng före Fred Perry. För att vinna så hade Fred Perry behövt ytterliggare 2 poäng eftersom vi hade bättre svar på utslagsfrågan.