Harrys 2015-04-16

16.04.2015 22:36

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Helena och Minna

Placering: 1

För en vecka sen "lovade" jag att vi skulle vinna dagens quiz, och jag är inte den som sviker mina löften. Vi tog 44 av 48 möjliga poäng och vad jag vet är det den bästa poängnoteringen av alla lag på Harrys. Under perioden januari-februari vann vi inte en enda gång men i början av mars fick vi två fina nyförvärv, Helena och Minna, och då började vi vinna igen. Vårt lag har blivit mer komplett och framför allt har vi blivit bättre på de frågorna som handlar om modern musik.

Fly on the Wings of Love med Olsen Brothers spelades och det frågades efter brödernas förnamn. Stor press på vår danske lagmedlem, Henrik. Vill han kunna visa sig på stan igen så måste han klara denna fråga. Det tog lite tid innan namnet på den första brodern, Jørgen, dök upp i hans huvud. Sen fick vi vänta över en timme innan han fixade namnet på broder nummer två, Niels. Bra jobbat, Henrik!

Sen kom det en fråga som på ett mycket bra sätt illusterar skillnaden mellan Harrys och Bishops Arms vad det gäller svårighetsgraden. Vad hette personen som tog de första stegen på månen? "Alla" vet att han heter Neil Armstrong som gjorde sin månpromenad den 20 juli 1969 och då yttrade de berömda orden "That's one small step for a man, one giant leap for mankind". Det var alltså denna fråga som kom i dagens quiz på Harrys.

Vill man göra det lite svårare så kan man i stället fråga efter namnet på den person i Apollo 11-besättningen som också gick på månen tillsammans med Neil Armstrong. Det var Edwin "Buzz" Aldrin som alltså var den andra personen att gå på månen. Svårighetsgraden höjs ytterliggare om man frågar efter den tredje astronauten i Apollo 11-besättningen som aldrig fick gå på månen (han fick stanna kvar i kommandomodulen som gick i omloppsbana runt månen). Denna fråga har jag fått på Bishops Arms och jag har ett minne av att Thomas var den i laget som klarade frågan. Svaret är Michael Collins, den minst kända av de tre astronauterna som var inblandade i månlandningen.

För bara två dagar sen (14 april) dog en legend inom soulmusiken. Hans störta hit var "When a Man Loves a Woman" och det var också denna låt som spelades i högtalarna och frågan var denna artist heter. Percy Sledge heter han och jag tycker det är jättebra att Harrys uppmärksammar när någon stor artist går ur tiden. Här sjunger han låten: www.youtube.com/watch?v=FOaDgS1RKK0

Slutställningen topp 3:
1. Gott Sällskap 44 p
2. Fred Perry 41 p
3. Sugarbabes 36 p