Harrys 2015-04-02

02.04.2015 22:45

Gott Sällskap: Martin, Anna, Kajsa, Helena och Minna

Placering: 1

I kväll var det 90-talstema på schemat, det är ett tema som passar oss riktigt bra. Förra gången Harrys hade detta tema var den 1 maj 2014 och även då vann vi. Många frågor handlade om eurodance, en genre som jag gillar.

Låten Superhero spelades och det frågades efter artist/grupp. Denna eurodiscolåt har varit med som fråga en gång tidigare. Då hade jag ingen aning om vem artisten var. Nu hade jag i alla fall ett svagt minne av artistens namn. Jag visste att hon var från Danmark och att hennes artistnamn ganska säkert började på bokstaven D. Namnet var ganska kort, max fem bokstäver och efter ca 20 minuters tänkande hade jag en känsla av att den andra bokstaven var ett "a". Da- nånting och jag skrev ner "Dash" på mitt papper. Detta var precis vad Helena behövde för att komma på det rätta namnet, Daze. Härligt samarbete!

Over My Shoulder med gruppen Mike & The Mechanics spelades och det frågades efter vilken välkänd brittisk grupp som Mike Rutherford var medlem i innan han bildade Mike & The Mechanics. Här fick vi gissa. Vi trodde att det var en 80-talsgrupp och Anna föreslog Genesis. Jag gillade hennes förslag, Genesis är en välkänd brittisk grupp som var stora på 80-talet. De enda bandmedlemmarna i Genesis som jag kände till var Phil Collins och Peter Gabriel. Bandet har naturligtvis fler medlemmar, kanske kunde Mike Rutherford vara en av dem. Vi hade tur på den frågan men jag kände direkt att det var en bra gissning.

Den bästa låten med Mike & The Mechanics tycker jag är "The Living Years", där en annan bandmedlem, Paul Carrack står för sången. www.youtube.com/watch?v=uGDA0Hecw1k

Vilket är landsnumret om man ska ringa till Italien? Kajsa hade nyss varit i Italien på semester så vi satte vårt hopp till henne. Hon visste inte säkert men föreslog 0039. Sedär, en till gissning som gav poäng!

I kväll handlade det som sagt mycket om eurodance och 90-talsrocken hamnade i skymundan. Det fanns många bra rockband från denna tid, till exempel Nirvana, Green Day, Meat Loaf med flera som kunde fått lite större plats i quizen.

Vi fick ihop sammanlagt 35 av 43 möjliga poäng och vann kvällens tävling. Fred Perry blev tvungna att dela upp sig i två lag eftersom de var sammanlagt åtta stycken som deltog. Fred Perry lag 1 blev tvåa med 33 poäng och Fred Perry lag 2 blev trea med 31 poäng. Vi och Fred Perry dominerar fullständigt musicquizen på Harrys. Guld, silver och brons för våra lag!