Harrys 2015-03-19

19.03.2015 22:41

Gott Sällskap: Martin, Henrik, Kajsa, Helena och Minna

Placering: 1

Skönt med en vinst, det var ett tag sen! Vi visade en god form och det var inte många poäng vi slarvade bort. Idag hade vi hjälp av Helenas dotter Minna, som bidrog med flera poäng till vårt lag. Att ha en tonåring med i laget är en stor tillgång när det kommer frågor om modern musik som spelas på radio.

Det var många frågor som var utformade på samma sätt. En låt spelades och det frågades efter artist eller grupp. Jag räknade till att 21 av 44 poäng var frågor av denna typ. Det blir lite enformigt och det gör det svårare för mig att hitta intressanta frågor att skriva om i bloggen.

Vad heter Michael Jacksons tre systrar i förnamn? Janet och La Toya klarade vi direkt, värre var det med den tredje systern. Vi hade gott om tid eftersom det var kvällens första fråga. Till slut hittade Henrik svaret, Rebbie. Michael Jackson har sammanlagt 5 bröder, 3 systrar och en halvsyster.

Ett av miniteman var reggae, sex låtar spelades och det frågades efter artist eller grupp. Jag kände igen alla sex låtarna från skivan Absolute Reggae som jag har haft i min ägo. När jag kom hem upptäckte jag att dessa sex låtar var också de sex första låtarna på skivan. Låtarna kom visserligen inte i just den ordningen men det känns som om domaren har gjort det lite väl lätt för sig när frågorna skrevs. Första låten i minitemat var Lady och jag kände att svaret var långt borta. Efter ett tag kom Henrik med förnamnet, Wayne, och då blev det mycket lättare för mig att komma på efternnamnet, Wade.

Vilket är Tina Turners riktiga namn? Helena kom på vilka förnamnen var, Anna Mae. Efternamnet har jag hört tidigare men det fanns inte kvar i huvudet. Bullock heter hon, samma efternamn som skådespelaren Sandra Bullock. Tina föddes i Nutbush, Tennessee, som hon också sjunger om i låten Nutbush City Limits från 1973. Vi fick en halv poäng på frågan för att vi visste förnamnen.

Vi vann med 37.5 av 44 och tvåa kom våra rivaler Fred Perry med 35.5. Enligt Harrys regler så startar man på -3 poäng om man vinner två gånger i rad. Denna korkade regel drabbades lag Fred Perry av ikväll och enligt domarna slutade de på fjärde plats med 32.5 poäng. I min blogg väljer jag att strunta i poängavdraget och i stället redovisa den riktiga poängsumman för lagen.