Harrys 2015-03-12

12.03.2015 22:33

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Kajsa, Helena och Jenny

Placering: 2

I kväll mönstrade vi ett delvis nytt lag och våra nyförvärv visade fina kunskaper! Helena kommer i fortsättningen vara en ordinarie medlem i laget och Jenny kommer förhoppningsvis vara med varannan vecka. Vi passade också på att skaffa oss ett nytt lagnamn men för enkelhetens skull behåller jag det gamla i bloggen. Det är heller inte säkert att vi har samma lagnamn nästa vecka och när det blir namnbyte så kan det skapa en viss förvirring när jag skriver. På söndagar har jag till exempel valt att i min blogg behålla våra värsta konkurrenters gamla lagnamn, Cunning Stunts, trots att de numera kallar sig New Quiz Liberation Front.

Vem har huvudrollen i tv-serien House? Jag har inte sett ett enda avsnitt av denna tv-serie men hade fått för mig att det var en brittisk skådespelare som spelade Dr. House. Till slut kom Jenny på vem det var, Hugh Laurie. Några intressanta fakta:

  • När Hugh Laurie gjorde sin audition, sa en av producenterna: - "See, this is what I want; an American guy". Han hade ingen aning om att Hugh Laurie var brittisk.
  • I ett flertal avsnitt kan man se att House bor på adressen 221B, en hyllning till Sherlock Holmes berömda gata, 221B Baker Street.
  • I nästan alla avsnitt används frasen "everybody lies".

Två Röglefostrade ishockeyspelare toppar listan över flest antal landskamper för Sverige, vilka då? Jörgen Jönsson var jag säker på och efter ett tag så kom jag att tänka på Jonas Bergqvist. Rögle BK har aldrig tillhört sverigeeliten i ishockey och med tanke på det är det extra imponerande att klubben har fostrat de två spelare i Sverige som toppar listan över antalet gjorda landskamper.

St. Elmo's Fire (Man in Motion) spelades och det frågades efter artisten. Denna låt har jag hört hundratals gånger men ändå kunde jag inte komma på vem som sjöng. Ibland står det helt still. Jag hade faktiskt John i mitt huvud men efternamnet lyste med sin frånvaro. Jag lyckades inte komma på namnet (John Parr) och inga poäng till oss på den frågan. Som vanligt när jag inte kommer på namnet på en artist så beror det uteslutande på att artisten har ett dåligt artistnamn som är lätt att glömma bort. Den sista meningen bör läsas med glimten i ögat...

Fred Perry vann som vanligt, dock inte med någon stor marginal. Bara 1½ poäng före oss och vi var om jag hörde rätt hela 14 poäng före laget på tredje plats. Kampen hårdnar mellan våra lag!