Harrys 2015-03-05

05.03.2015 22:27

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Anders, Kajsa och Helene

Placering: 2

I kväll var det Rock'n Roll-tema och goda chanser till vinst för oss. Jag var lite besviken på kvalitén på frågorna, många av dem var alldeles för enkla. Jag tänker på frågor som: vilket är Bruce Springsteens smeknamn? (The Boss) och hur utläses förkortningen E.L.O.? (Electric Light Orchestra). Överlag tycker jag att domarna har hållt en lagom nivå när det gäller svårighetsgraden i tävlingarna på Harrys. Det ska ju inte vara för lätt, då försvinner en del av nöjet men jag är ganska säker på att det kommer svårare frågor nästa vecka.

Jailhouse Rock med Elvis spelades och det frågades efter staden där Graceland finns och vad Elvis dotter heter. Jag har ett flertal gånger i bloggen efterlyst lite mer varierande musikfrågor från olika genren. Nu kom det en Elvislåt, bara det är värt att uppmärksamma. Graceland finns i Memphis, Tennessee och Elvis enda barn heter Lisa Marie. Men den eviga frågan som alla ställer sig är ju om Elvis fortfarande lever. Visst gör han det - här sjunger han en duett med Celine Dion! www.youtube.com/watch?v=DXhxPReyqYM

Vad heter skådespelarna som spelade huvudrollerna i Wayne's World? Här fick Anna chansen att glänsa lite, det var hon som kunde Mike Myers och Dana Carvey. Precis som i fallet med filmen Blues Brothers gjorde karaktärerna i Wayne's World debut i det amerikanska underhållningsprogrammet Saturday Night Live.

Fred Perry vann och vi slutade tillsammans med ett annat lag på en delad andraplats och utslagsfrågan fick avgöra. Där drog vi längsta strået och silvret var bärgat. Precis som förra veckan tävlade vi mot vad jag trodde ett lag bestående av 7 medlemmar. Jag påtalade detta för domaren och han upplyste mig om att de tävlade som två lag, sittande vid samma bord. Det måste vara väldigt svårt att undvika höra vad det andra laget säger när två lag sitter vid samma bord. Risken för fusk är uppenbar. Det fanns gott om plats i lokalen så domaren kunde knappast skylla på platsbrist. Skärpning!

Precis när quizen var slut möttes jag av det trista beskedet att Chatarina, Anders och Helene ska sluta i vårt lag. Vi har haft många trevliga stunder tillsammans och jag har ingen aning om hur laget kommer se ut i fortsättningen. På lördag ska alla i laget träffas på Harrys och då kommer vi att sätta sprätt på alla presenkort som vi har vunnit sen i somras (drygt 3000 kr). Det blir god mat och goda drycker och framför allt ett GOTT SÄLLSKAP!