Harrys 2015-02-26

26.02.2015 22:37

Gott Sällskap: Martin, Henrik, Kajsa, Helena och Anita

Placering: 4

Sen jag började blogga har jag alltid vunnit minst en quiz i månaden, ibland fler. Min bästa månad var oktober 2014 då jag vann sex av nio tävlingar. Februari 2015 blev den sämsta månaden hittills, ingen vinst och min fina svit bröts. Dagens tävling gick trögt och vi hade inte något bra flyt med frågorna. Vi börjar med en kunskapsfråga:

Vilket år byggdes berlinmuren? Historiefrågorna brukar jag ta hand när jag tävlar med lag Gott Sällskap på torsdagar. Det här kollade jag upp för ca ett halvår sen, och årtalet fanns kvar i mitt huvud, 1961. Några intressanta fakta om berlinmuren:
Den västra sidan var nerklottrad med graffiti, vilket den östra sidan inte var. www.tenfactsabout.co.uk/0003berlinwall.htm
Berlinmuren bestod egentligen av två murar. www.history.com/news/10-things-you-may-not-know-about-the-berlin-wall

Jag gillar hemsidor av typen "10 fakta om xxx som du inte visste". Fakta blandas ofta med lite kuriosa och kan vara en guldgruva för "besserwissers" som gillar att visa upp sina udda kunskaper om ditt och datt.

Nu var det dags för en mashup, det är när flera låtar blandas ihop till en enda låt. Denna låt www.youtube.com/watch?v=gGgakt3niys har blivit en YouTube-succé och frågan var vilka två artister som har gjort originalet. Vi klarade en av artisterna, Ed Sheeran (Thinking Out Loud), men vi missade Sam Smith (I'm Not The Only One). Det här är en väldigt lyckad mix men den bästa mashupen av alla är enligt mig är denna video: www.youtube.com/watch?v=dvBRwSQ1mx0
Här blandar man Aviciis "Wake Me Up" med Rick Astleys "Never Gonna Give You Up" och Chumbawambas "Tubthumping". Några sköna danssteg från Fresh Prince och John Travolta gör denna video till ett mästerverk!

Could It Be Magic med Donna Summer spelades och då kom en sportfråga. Vilket är basketspelaren "Magic" Johnsons riktiga förnamn? Till påsken planerar jag att utöka avdelningen "kluriga frågor" med ytterliggare ett antal frågor. Just nu har jag drygt 15 frågor klara och denna frågan var en av dem. Svaret var därför enkelt för mig, Earvin.

Vi slutade på en fjärdeplats med mediokra 32 av 48 poäng. Fred Perry blev trea med 37 poäng, samma poäng som ett annat lag men föll på utslagsfrågan. Kvalitén på Harrys vad gäller frågorna har förbättrats, de felaktiga frågorna som förr alltid dök upp som en objuden gäst har i princip försvunnit men en sak måste förbättras. Reglerna säger att varje lag får bestå av max 6 stycken medlemmar, laget som kom tvåa ikväll hade 7 stycken i laget. Detta är egentligen väldigt lätt för domaren att åtgärda. Antingen får laget dela upp sig i två olika lag eller så väljer de att vara 7 stycken i laget men då räknas de inte med i slutställningen. Både jag och lag Fred Perry var överens om detta och vi tog upp detta med domaren. Han lovade bättring och förhoppningsvis är detta åtgärdat till nästa torsdagsquiz.