Harrys 2015-02-19

19.02.2015 22:32

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Henrik, Kajsa, Anders och Helena

Placering: 2

För femte gången i rad blev vi tvåa på Harrys. Vann gjorde som vanligt Fred Perry och denna gången var de helt överlägsna. Det blir svårt att få bort dem från tronen, de är numera ett komplett lag utan svagheter.

Ob-La-Di, Ob-La-Da med The Beatles spelades och det frågades efter namnet på den berömda klubben i Liverpool där gruppen uppträdde och andra frågan var vem i The Beatles som spelar bas. Cavern Club var enkel för mig men vem av beatlarna som spelar bas visste jag inte. Antingen var det Paul McCartney, John Lennon eller George Harrison (Ringo Starr spelar som alla vet trummor). Vi hade 1/3 chans att gissa rätt och vi valde George. Cavern Club gav oss en poäng i alla fall och det var där The Beatles träffade Brian Epstein. Gruppen gjorde nästan 300 spelningar där innan de fick sitt stora genombrott.

Nu var det Wilmer X-låten En Söt Sak som hördes i högtalarna och första frågan var vad sångaren i bandet heter och sen frågades det efter vilken stad Wilmer X kommer ifrån. Jag tror alla i laget kunde Nisse Hellberg men när det gällde staden hade jag och Kajsa delade meningar om. Kajsa ville ha svaret till Malmö och jag var ganska säker (ca 90%) på att de kom från Lund. Kajsa gav sig och övriga lagmedlemmar verkade tycka att mitt förslag var ok. Jag är inte så överdrivet förtjust i svensk musik men Wilmer X tillhör mina favoriter. Dock var mina kunskaper om gruppen sämre än vad jag trodde.

Bamboleo med Gypsy Kings spelades och återigen fick vi två frågor att brottas med. Vilket språk sjungs låten på och vilket land kommer gruppen från? De flesta i laget tyckte det lät som spanska, någon föreslog portugisiska men jag brukar kunna höra skillnad på dessa två språk. Spanska blev vårt svar och nu gällde att välja rätt land. Vi valde Mexico eftersom det kändes mest logiskt. Det något överraskande rätta svaret var Frankrike, vem hade kunnat tro det? Gruppen härstammar från södra Frankrike och sjunger på spanska med en andalusisk dialekt.

Vårt lags största svaghet är förmodligen när det kommer frågor om dagens musik. Mina kunskaper i denna kategori är försumbara, dock har vi flera i laget som har hyfsad koll. Men vi skulle behöva någon med spetskompetens inom modern musik som kan täppa till vår lilla kunskapslucka.