Harrys 2015-02-12

12.02.2015 22:30

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Kajsa, Jenny och Helena

Placering: 2

När alla frågorna var ställda hade jag en bra känsla i kroppen, chansen till förstaplatsen kändes goda. Som jag brukar göra gick jag bort och snackade med Fred Perry när vi hade lämnat in vår svarslapp. Det var inga muntra miner där och Martin N. deklarerade som vanligt att hans lag skulle bli sist. Jag invaggades in falsk säkerhet och när slutresultatet lästes upp visade det sig att Fred Perry vann med 41 poäng av 48 möjliga. Vi hade 40 poäng och trean hade 39 poäng. Jämnt i toppen men vi blev alltså åter igen tvåa. Vår prestation var god och vi hade två nyförvärv (Jenny och Helena) som bidrog till laget. Några intressanta frågor från kvällen:

Vad heter de två bröderna i Astrid Lindgrens bok Bröderna Lejonhjärta? Vi fick reda på att "Skorpan" inte dög som svar, det var broderns riktiga namn som gällde. Jonatan och Skorpan kände vi till men vilket var Skorpans riktiga namn? Vi hade några namn som vi valde mellan - Gunnar, Lennart och nåt ytterliggare. Dock var vi aldrig i närheten av hans riktiga namn, Karl. När boken publicerades 1973 blev Astrid Lindgren en av de första barnboksförfattare som skrev om döden och gav den en sådan central roll i berättelsen.

Första lilla minitemat handlade om nationalsånger. Fem stycken nationalsånger spelades och vi satte fyra av dem och missade en (Spaniens). Första låten var Rysslands, i mitt tycke den vackraste nationalsången av dem alla. När Sovjetunionen föll 1991 byttes nationalsången ut och ersattes med en instrumental låt. Den blev aldrig populär och år 2000 fick Ryssland tillbaka sin gamla nationalsång med en förändrad text. Den roligaste versionen av Rysslands nationalsång är denna som är svensktextad!
www.youtube.com/watch?v=1oP2i5gXOFU

Kvällen andra minitema var latino, fem stycken låtar spelades och det gällde att veta artisten som sjöng. Låten "La Camisa Negra" spelades och vi kom på att artisten hette Juan nånting. Anna satte pricken över i:et när hon fullbordade namnet - Juanes. Latinomusiken är ingen favoritgenre hos mig men denna låt tycker jag faktiskt är ganska bra.
www.youtube.com/watch?v=kRt2sRyup6A

Fred Perry blir riktigt svåra att tas med denna säsong. Tur att jag redan innan nyår annonserade på min blogg att jag inte skulle räkna våra inbördes resultat längre. Risken finns dock att någon sifferglad person i Fred Perry ändå kommer att ha koll på ställningen.