Harrys 2015-01-29

29.01.2015 23:01

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Henrik, Kajsa och Jonas

Placering: 2

Fred Perry kom formtoppade efter jullovet och tog hem segern med 39 av 45, kanske det bästa vinnarresultatet hittills på Harrys. Vi kom tvåa med 35.5 och jag tror inte vi hade vunnit även om vi hade haft Anna, Helene eller Anders med i laget.

Vad heter John Travoltas karaktär i Saturday Night Fever? (förnamn räcker). Danny Zuko kunde vi utesluta eftersom det är rollfiguren i Grease. Först hade vi Johnny som förslag, och till sist enades vi om Tony Montana. Detta var ju inte helt rätt eftersom Tony Montana är huvudkaraktären i filmen Scarface, men eftersom förnamnet var rätt (Tony) så fick vi rätt på frågan. Vi borde istället ha svarat Tony Manero men ibland har man tur och får rätt trots att man är fel ute.

Nu var det dags för ett minitema med fem låtar från 50-60-talet. Stor press på mig, det här är "mitt" tema och jag vill absolut sätta alla fem låtarna. Reet Petite spelades och det frågades efter vem som sjöng. Låten kände jag mycket väl igen och efter en liten stund kom svaret, Jackie Wilson. Han var en stor showman och hans inverkan på soulmusiken kan inte överskattas. Jag hittar ingen bra video på YouTube med "Reet Petite", men denna video där han sjunger "Lonely Teardrops" visar hans speciella stil och dansrörelser: www.youtube.com/watch?v=2nEfuE8Pw4U

Elvis Presley var en stor beundrare av Jackie Wilson och i låten Return to Sender från filmen "Girls, Girls, Girls" ser man hur han har anammat Jackies danssteg och stil. www.youtube.com/watch?v=prUeTKpF9kg

Schlagerlåten Let Your Spirit Fly med Pernilla Wahlgren och Jan Johansen spelades och det frågades efter vad Pernillas berömda mamma och Jan Johansens berömda pappa heter. Christina Schollin kom snabbt, värre var det med Jans pappa. Vi svarade Erik men innerst inne visste vi att det inte var rätt. Egil Johansen hette han, född i Norge och kom till Sverige i 20-årsåldern och började då samarbeta med de största namnen inom den svenska jazzeliten.