Harrys 2014-12-18

18.12.2014 23:40

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Anna, Henrik och Kajsa

Placering: 2

Både Gott Sällskap och Fred Perry gjorde bra insatser och särskiljningsfrågan fick avgöra och där drog Fred Perry det längsta strået.

Vad hette de danska bagarna i Nöjesmassakern? Under 80-talet var det populärt att skoja om danskarna och det danska språket. Vem minns inte Skumberg i Solstollarna som smugglade danska wienderbröd med choklad? Bagarna i Nöjesmassakern hette Preben & Preben som mellan de olika bakmomenten gärna tog en "lille en". Visst var matprogrammen bättre förr?! www.youtube.com/watch?v=pQRQMvuY6_E

Band Aid - Do They Know It's Christmas spelades och frågan var vem i gruppen som sjöng den första raden i låten som låter så här: It's Christmas time, there's no need to be afraid. Lite klurigt var det, videon har jag sett många gånger och det borde egentligen inte vara så svårt. Till kom vi fram till att det var Paul Young som sjöng. Bob Geldof hade förhoppningar om att kunna samla in 70 000 pund men resultatet blev mycket bättre och singeln blev den bäst säljande genom tiderna. 1997 överträffade Elton John detta rekord med sin hyllning till Prinsessan Diana - Candle in the Wind.

Den jämna matchen mellan Gott Sällskap och Fred Perry slutade 9-7 till vår fördel. Jag började räkna våra inbördes möten som en kul grej och nu känns det lagom att sätta punkt för detta. Men dusterna mellan våra lag kommer med all sannolikhet att fortsätta.

Bloggen är tillbaka igen i januari när tävlingarna börjar igen. Bishops Arms har meddelat att deras första tävling är söndagen den 11 januari och Harrys återkommer troligen den 8:e eller 15:e januari. Eventuellt kommer jag också att besöka The Tivoli som också har musicquiz på torsdagar.

Under juluppehållet ska jag lägga en del tid på övriga avdelningar på hemsidan. Kluriga frågor kommer att utökas med många nya frågor och en ny avdelning tillkommer där jag recenserar olika quizar på nätet och i mobilen. Dessutom planerar jag en ny avdelning med lästips med böcker som kan vara till nytta för en pubquizare. När en ny uppdatering sker på hemsidan kommer jag att meddela detta under avdelningen Nyheter.

God jul och quizza lugnt!