Harrys 2014-12-11

11.12.2014 22:55

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Anna, Henrik och Anders

Placering: 1

En jämn kamp mellan oss och Fred Perry där vi drog det längsta strået på utslagsfrågan.

Det frågades efter ett årtal och som ledtråd fick vi tre stycken låtar + några viktiga händelser från detta årtal.
Låtarna var Paradisio - Bailando, Eternal - I Wanna Be the Only One och Jill Johnson - Kärleken är
Händelserna: Fåret Dolly klonas, Tony Blair blir Storbritanniens premiärminister och Ludmila Engquist tilldelas Svenska Dagbladets guldmedalj

Min gissning var 1995 men efter lite diskussioner ändrade vi det till 1994. Nu spelade detta ingen roll eftersom årtalet som det frågades efter var 1997.

Årtalsfrågor brukar vara kluriga och just ikväll var det extra klurigt eftersom bara en av låtarna var från 1997 (I Wanna Be the Only One). Kärleken är vann melodifestivalen 1998 (BG från Fred Perry som på sin Facebooksida gjorde mig uppmärksam på detta) och Bailando som utgavs den 1 januari 1996. Låten låg visserligen på topplistorna i Sverige under sommaren 1997 men dessa omständigheter gör låten olämplig som ledtråd i en årtalsfråga.

Vad står förkortningen LED för när det handlar om bildskärmar? Denna fråga har nyligen varit med i någon frågesport på tv (kanske var det På Spåret?). Jag kom ihåg att L står för Light och D står för Diode. Vi chansade på att E står för Electric men det rätta svaret var Light Emitting Diode. Jag säger som Meat Loaf gjorde i en av sina låtar från slutet av 70-talet: Two Out of Three Ain't Bad.

Utslagsfrågan löd: Hur djup är Marianergraven? En geografifråga passade mig alldeles utmärkt och min känsla var att svaret var strax under 11 000 meter. Vi svarade 10 872 och det räckte för att vinna. Vår gissning var ganska bra eftersom Marianergraven ligger 11 034 meter under havsytan.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 9-6