Harrys 2014-11-20

20.11.2014 23:06

Gott Sällskap: Martin, Anna, Kajsa, Henrik, Helene och Jonas

Placering: 3

Kräftgången för Gott Sällskap fortsätter på Harrys, samtidigt som Fred Perry fortsätter att imponera med en ny vinst på kontot.

Efter nästan ett år med musicquiz på Harrys börjar en viss mättnadskänsla infinna sig. Ofta är det samma typ av frågor som ställs, en låt spelas och det frågas efter artisten eller gruppen. Ibland kommer det filmfrågor i anslutning till musiken, vilket jag tycker är bra eftersom det bidrar till att frågorna blir mer varierande. Tyvärr saknas det frågor som handlar om 50-, 60- och till viss del 70-talet, liksom country, blues, jazz, musikal, klassiskt och opera.

The Tivoli har en musikquiz på torsdagar som kolliderar med Harrys, det är möjligt att jag efter nyår ger dem en chans. Jag har dock inga större förväntningar på The Tivoli, mitt senaste besök var för ca två år sen och mitt intryck var då att det var väldigt dåligt organiserat, klart sämre än Harrys. Men vem vet, de kanske har bättrat sig?

Vilken rockstjärna heter egentligen Vincent Damon Furnier? Denna typ av frågor gillar jag, att känna till de största artisternas riktiga namn är allmänbildning enligt mig. Vissa sångare har ett bra artistnamn från födseln (till exempel Elvis Presley), andra har inte samma tur. Visst låter Alice Cooper bättre än Vincent Damon Furnier? Några intressanta fakta:

  • Bra golfspelare (5.3 i hcp)
  • Både Groucho Marx och Salvador Dali gillade Alice Cooper och har besökt hans konserter
  • Han är en stor fan av tv-serien The Simpsons och har också medverkat i ett avsnitt

Vad heter de två huvudrollsinnehavarna i Blues Brothers och vilka är deras förnamn i filmen? Skådespelarna visste vi, det var Dan Aykroyd och John Belushi. Tyvärr hade vi ingen koll på deras förnamn i filmen som var Jack och Elwood. Bandet Blues Brothers bildas inför en sketch i Saturday Night Live som sändes den 17 januari 1976. Drygt fyra år senare kom filmen som baserade sig på karaktärerna från sketchen.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 7-5