Harrys 2014-11-13

14.11.2014 00:42

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Kajsa, Henrik och Anders

Placering: 3

Tronskifte på Harrys?! För tredje veckan i rad vinner Fred Perry över oss och denna kväll vann de också hela tävlingen med god marginal. Med några smarta värvningar har de lyckats täppa till några kunskapsluckor och laget känns välbalanserat. För att deras tuppkam inte ska växa för mycket behöver vi i fortsättningen ha alla våra spelare tillgängliga, vilket inte har varit fallet de senaste veckorna.

Vilka tre filmer har vunnit flest Oscars genom tiderna? En film kändes ganska given, Titanic, övriga två filmer vållade mer bekymmer. Till slut fastnade vi för Schindler's List och Dansar med Vargar som vardera har fått sju Oscars. Topplistan:
11 Oscars: Ben-Hur (1959)        Titanic (1997)        Sagan om Ringen: Sagan om Konungens Återkomst (2003)
10 Oscars: West Side Story (1961)
9 Oscars: Borta med Vinden (1939)        Gigi (1958)        Den Siste Kejsaren (1987)        Den Engelske patienten (1996)

Det finns en fråga som återkommer med jämna mellanrum i musikquizar, den handlar om den föga smickrande 27-klubben. Hur gammal var Amy Winehouse när hon dog? Vet inte hur många gånger jag har fått denna fråga och fler tillfällen lär det bli. Hon var 27 år när hon dog, liksom Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain med flera.

Vilken berömd sångerska var Aretha Franklin gudmor till? Här valde vi mellan Nathalie Cole, Whitney Houston och Alicia Keys. Till slut föll vårt val på den sistnämnde som inte var rätt. Varje vecka brukar det smyga in sig en felaktig fråga, så också denna kväll. I en intervju med Aretha Franklin framgår det att hon inte var gudmor till Whitney Houston, snarare en "honorary aunt".
www.wetpaint.com/news/articles/aretha-franklin-was-not-whitney-houstons-godmother--does-it-really-matter
Denna felformulerade fråga var av det mildare slaget och därför spiller jag inte mer krut på detta.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 7-4