Harrys 2014-11-06

06.11.2014 22:36

Gott Sällskap: Martin, Henrik och Helene

Placering: delad 9:a

Många återbud denna kväll vilket gjorde att vi bara var tre stycken i laget. Dessutom var det temakväll och det visade sig att det var mat och dryck som stod på programmet. Ingen i laget var någon matexpert, den ende i Gott Sällskap som har riktigt bra kunskaper inom mat är Anna, och hon var upptagen med sitt jobb.

Det började bra, maximala 3 poäng efter den första frågan. Vad heter kompositören som har gjort de fyra årstiderna? Äntligen kom en fråga om klassisk musik, det har jag saknat! Antonio Vivaldi heter kompositören. Igor Stravinsky påstås ha sagt denna småroliga kommentar om Vivaldi: Vivaldi skrev inte 400 konserter, han skrev en konsert 400 gånger. Jag kan förstå tanken bakom Stravinskys kritik, Vivaldi är så förknippad med sina violinkonserter. Att hans musik inte bjuder på så stora variationer spelar inte så stor roll för mig, han ligger högt uppe på min lista över klassiska kompositörer. Överst ligger Bach, förstås!

Vilket är Meat Loafs riktiga namn? I mitten av 90-talet såg jag honom på en konsert i Köpenhamn och hans musik är helt i min smak. Vad heter han nu då...? Efter några minuters grubblande kom jag på hans förnamn, Marvin och sen kom Lee Aday snabbt därefter.

Gott Sällskap har aldrig blivit sämre än 3:a på Harrys musikquiz. Nu bröts den sviten men det är inget som jag lägger så stor vikt vid. Dagens tävling var egentligen ett matquiz med bakgrundsmusik. Uppskattningsvis var ca 60% av frågorna matrelaterade, och det var inte bara jag som var missnöjd med detta. De flesta som kom dit ville mäta sina kunskaper inom musik, inte få frågor om huvudingredienser i soppor.

Jag känner mig som en gnällspik som vecka efter vecka klagar på arrangemanget och de felaktiga frågorna på Harrys. Men det blir så när man är van vid den höga standarden på Bishops Arms söndagstävlingar.

Fred Perry gjorde en utmärkt tävling och slutade 2:a. Även bland dem fanns en viss besvikelse över mat-temat.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 7-3