Harrys 2014-10-30

30.10.2014 22:35

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Anders, Henrik och Kajsa

Placering: 3

En bronsplats blev det, slagen av Fred Perry med en halv poäng. Vinnarna var ett nytt lag som vann med en stor marginal, få se om de dyker upp nästa vecka.

Mickey med Carola spelades och frågan var vem som hade gjort originalet. För min del kändes det som svaret var långt borta. Henrik har under de senaste veckorna visat en stigande formkurva och det var han som knäckte nöten, Toni Basil.

Hur många medlemmar har bandet Offspring? Här valde vi mellan tre och fyra stycken. Vi kände att Kajsa hade bäst koll på detta och hon fick därför bestämma. Vi svarade fyra stycken, som är rätt svar men domaren hade slarvat med sin research och hans svar var tre stycken och därmed fick vi och många andra lag fel på frågan. Jag förstår inte riktigt hur domaren kan göra sådana här grova fel. Detta är helt klart värre än förra veckans miss med Chris Montez - Let's Dance.

Vilket land vann det senaste världsmästerskapen för damer i fotboll? Mina kunskaper om damfotboll är mycket dåliga men turligt nog hade jag sett denna fråga nyligen i Jeopardy som går på TV8. Andra frågesportsprogram som jag brukar kolla på är Vem vet mest, På spåret och QI som går på BBC Entertainment. Japan mötte USA i final och resultatet efter ordinarie speltid var 2-2 och därefter vann Japan på straffar.

Inför dagens quiz hade domarna infört en ny regel som innebar att om ett lag vinner tre gånger på raken så startar de nästa gång på -3 poäng. Jag kan förstå tanken bakom regeln, folk tycker att vi vinner lite väl ofta (under 2014 har vi vunnit 17 av 26 gånger). Problemet är att regeln känns väldigt luddig och godtycklig. Vi har en stomme på sju medlemmar i laget och därför varierar vår laguppställning från vecka till vecka. Denna gången var Anna och Helene inte med och ibland har andra personer hoppat in vårt lag. Om vi efter tre vinster splittar upp oss i två olika lag och kompletterar våra lag med andra personer, hur tänker domarna då? Och var går gränsen för det ska räknas som ett nytt lag?

Gott Sällskap vs. Fred Perry 7-2