Harrys 2014-10-23

23.10.2014 22:32

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Helene, Henrik och Kajsa

Placering: 1

En ny vinst in på kontot och dessutom en hel del oldiesfrågor som jag fick brottas med.

(I Just) Died in Your Arms spelades och det frågades efter artist eller grupp. Denna låt har jag hört tusentals gånger men vad gruppen hette kunde jag inte komma på. Climie Fisher föreslogs men det kändes inte rätt för mig. Eftersom jag inte kom på nåt bättre så blev det vårt svar. Cutting Crew var gruppen jag letade efter. Lite skämskudde för mig.

Sveriges prins Carl Philip har bestämt datum för sitt bröllop och frågan var vem han ska gifta sig med. Jag kan inte tänka mig något mer ointressant än kungasläktens bröllop. Normalt sett brukar jag bara ta med (ur min synvinkel) de mest spännande frågorna i min blogg. Nu gör jag ett undantag eftersom frågan var så fantastiskt ointressant. Svaret då? Sofia Hellqvist och det var Anna som hade koll på det.

Minitemat var 60-tal - äntligen! Sammanlagt spelades fem stycken originallåtar från 60-talet och frågan var vilka som sjöng. Vi satte alla fem svaren men det var säkerligen många lag som fick problem med de förhållandevis svåra låtarna. Let's Dance spelades och den version som jag har på min hårddisk var med Chris Montez. Versionen som spelades var med Ola and the Janglers och till slut gav domaren rätt för båda svaren. Chris Montez gjorde originalet 1962 och Ola and the Janglers version kom 1969. Det här med vem som har gjort originalet fortsätter att gäcka domarna på Harrys.

Vad heter de fyra kvinnliga huvudrollsinnehavarna i tv-serien Sex and the City? Det var karaktärernas namn som söktes, inte vad de heter i verkligheten. Här kunde jag och Henrik luta oss tillbaka och låta tjejerna göra jobbet. De heter: Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York och Samantha Jones.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 7-1