Harrys 2014-10-16

16.10.2014 22:33

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Helene, Henrik och Anders

Placering: 1

Precis som förra veckan blev det en jämn runda och särskiljningsfrågan fick avgöra där vi drog det längsta strået. Vi gjorde en riktig kämpainsats, minst fyra av våra poäng fick vi efter långa grubblerier.

Grubbel nr 1: Låten Who Let the Dogs Out spelades och det frågades efter gruppen som gjorde låten. Det här var första frågan för kvällen vilket gjorde att vi hade gott om tid att fundera. Till slut var det Henrik som kom med svaret, Baha Men.

Grubbel nr 2: Vilket är Dogge Doggelitos riktiga namn? Detta var den andra frågan för kvällen och vi hade lite flyt med att två av våra "grubbelfrågor" kom precis i början. Om dessa två frågor hade kommit i slutet hade vi varit helt körda. Douglas var givet men vilket var efternamnet? Det kändes inte som om jag skulle komma på det men man kan ju alltid försöka. Första bokstaven var L och efter ca en timme var min slutsats att den andra bokstaven var ett "e". Efter det så kom Leon ganska snabbt, dock var jag inte säker på att det var rätt. Hans fullständiga namn är Douglas Jonathan Alexander León.

Grubbel nr 3: Minitemat var one hit wonders och här lyckades återigen Henrik klämma fram svaret precis innan gonggongen ljöd. En låt från början av 2000-talet spelades (Turn Me On) och det var Kevin Lyttle som hade gjort låten.

Grubbel nr 4: Från vilken låt är följande textrad hämtad: "I Should Have Known Better Than to Cheat a Friend"? Jag är usel på identifiera låtar via en textrad och inte gick det bättre denna gång. Som tur är har jag lagkamrater som efter lite sjungande och nynnande kom fram till att det var George Michaels låt Careless Whisper.

Vi hamnade på samma poäng som Fred Perry och särskiljningsfrågan var: Hur många flugarter finns det i Sverige? Man skulle svara i hela hundratal, vilket gav en hint om att antalet flugarter var många. Fred Perry skrev 700 på sitt kladdpapper men glömde att skriva ner sitt svar på svarsformuläret. Deras misstag påverkade inte utgången eftersom vi gissade på 3500 och var närmast. I Sverige finns det ca 6000 olika flugarter.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 6-1