Harrys 2014-10-09

10.10.2014 08:45

Gott Sällskap: Martin, Chatarina, Kajsa, Helene, Henrik och Anna II

Placering: 2

Vår ordinarie Anna kunde inte vara med men ersattes av en annan Anna, som jag har döpt till Anna II. Det var den jämnaste omgången någonsin, tre lag slutade på 35 poäng och särskiljning fick avgöra.

Vilken var Sveriges första nobelpristagare i litteratur? Här valde vi mellan två namn, August Strindberg och Selma Lagerlöf. Eftersom vi för tillfället inte kunde bestämma oss så lämnade vi svarsfältet blankt tills vidare. Tyvärr glömde vi bort frågan och något svar blev aldrig nerskrivet. Denna fadäs kan ha kostat oss segern och till nästa gång måste vi ha bättre rutiner för att hantera situationer som denna. När jag tävlar på söndagar med Black Perry brukar vi skriva ner ett svar även om vi bollar med olika svarsalternativ. Vill man ändra så stryker man bara över det gamla svaret.

Denna lösning passar förmodligen inte Gott Sällskap eftersom vår protokollförare, Chatarina, hyser en stor aversion mot kluddiga svarsblanketter. Vi får helt enkelt hitta ett annat sätt att hantera den uppkomna situationen.

August Strindberg har aldrig vunnit något nobelpris i litteratur, Selma Lagerlöf vann priset som förste svensk 1909.

En nyare version (Papa Dee?) av The Tide is High spelades och det frågades efter vilken grupp eller artist som har gjort originalet. Vårt lag fick rätt när vi svarade Blondie men som BG i lag Fred Perry mycket riktigt påpekade så var detta svar fel. Redan 1967 släppte den jamaicanska gruppen The Paragons albumet On the Beach with the Paragons där bland annat låten The Tide is High finns med. https://www.allmusic.com/album/on-the-beach-with-the-paragons-mw0000058692

Det är inte första gången domarna slarvar när det gäller frågor där originalet efterfrågas. Någon borde upplysa dem om att det finns ett sökverktyg på internet som heter Google där man kan få reda på det mesta.

Särskiljningsfrågan var hur många mål som gjordes i Fotbolls-VM i Brasilien 2014. Vi gissade på 190, en helt okej gissning men vi blev slagna av ett annat lag som gissade på 170 mål. Sammanlagt gjordes det 171 mål och för att vi skulle vinna hade det krävts en perfekt gissning.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 5-1