Harrys 2014-10-02

02.10.2014 22:38

Gott Sällskap: Martin, Anna, Kajsa, Helene, Anders och Henrik

Placering: 1

I kväll var det tv-serie och filmtema som gällde, vilket gjorde utgången av tävlingen lite mer oviss. Andra lag som normalt sett inte tillhör toppen hade möjligheten att blanda sig med striden om medaljerna. Våra kunskaper om temat var goda, dock bedömer jag att vi är starkare när frågorna enbart handlar om musik.

En stor LAGinsats gjorde att vi ändå bärgade segern med en poäng före tvåan och ytterliggare en poäng före Fred Perry på tredje plats.

I vilken stad utspelar sig Fawlty Towers och vad heter skådespelaren som spelar Manuel? Pang i Bygget - Världens bästa tv-serie alla kategorier! För mig var svaren lätta, Torquay och Andrew Sachs. Jag kan redommendera dvd-boxen, där ingår alla 12 avsnitten och bonus-dvd med intressanta intervjuer med skådespelarna.

Vad heter flygplanet som Maverick flyger i filmen Top Gun?  Först hade vi F-15 Tomcat som svar men Henrik ändrade det som tur var till F-14 Tomcat. Det gäller att ha rätt nummer!

Vilket år hade tv-serien Dallas (originalet) premiär i USA? Här valde vi mellan 1978 och 1979, först bestämde vi oss för 1979 men precis innan vi skulle lämna in våra svar så ville jag och Henrik ändra det till 1978. Vi hade behövt ytterliggare en minut för att kunna övertyga de övriga i laget. När domaren har läst sista frågan så får lagen väldigt lite tid på sig innan svaren ska in. Som tur var så påverkade inte denna fråga utgången av tävlingen.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 4-1