Harrys 2014-09-25

25.09.2014 22:32

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Kajsa, Helene och Henrik

Placering: 1

Fred Perry fick förstärkning av Micke idag, han brukar vara med i ett annat lag. Börjar våra konkurrenter gadda ihop sig mot oss nu...?

Vad hette filmen där Barbra Streisand gjorde sin filmdebut och vann sin första Oscar? Anna och Helene hade ett gott samarbete under hela kvällen och efter att ha grubblat ett tag bestämde de sig för Funny Girl. Bra jobbat!

Hur dog Harry Houdini? Den här frågan hamnar under kategorin "svårgissat". Vi gissade på att han drunknade men dödsorsaken var en blindtarmsinflammation. Vissa frågor kan man gissa rätt på även om man inte vet svaret. Denna fråga är man helt körd på om man inte vet svaret.

Från vilken låt är följande textrader hämtade:

Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning

Dessa rader kände jag igen väldigt väl men denna typ av frågor där man får några textrader och ska lista ut låten är jag kass på. Jag har hört låten 100-tals gånger men det står ändå stilla i huvudet. Kajsa brukar vara den i laget som är bäst på detta och mycket riktigt var det hon som kom med svaret, Ballroom Blitz. Lag Fred Perry hade samma svar som oss men ingen av lagen hade rätt. Textraderna är hämtade från låten Kung Fu Fighting med Carl Douglas. Att båda lagen föll i samma fallgrop berodde på att Ballroom Blitz har liknande textrader:

Oh Yeah! It was like lightning
Everybody was frightening

Vi fick ihop 38 poäng, vilket var sex poäng mer än tvåan. Bra flyt med gissningarna och trots att det var Chrille som hade gjort frågorna så gick det bra denna gången. Min personliga åsikt är att det är för många frågor som handlar om 10-tals musik och för lite 50-60-70-tals musik. Generellt sett har den andre quizmastern (Micke) en bättre blandning av olika musikstilar men vi vann ju så varför klaga...

Gott Sällskap vs. Fred Perry 3-1