Harrys 2014-09-18

19.09.2014 09:26

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Anders, Kajsa och Henrik

Placering: 3

Idag var det Chrille som hade gjort frågorna. Han har ofta lite svårare och udda frågor som inte passar vårt lags kunskapsbank. Det var ganska många frågor som vi var helt borta på och vi fick då slänga i väg gissningar som hade minimala chanser att gå hem. Jag misstänker dock att lag Fred Perry gillade frågorna, det var de som vann med 33p, en poäng före tvåorna och två poäng före oss på tredjeplats.

En fråga handlade om Heysel-katastrofen: Från vilken stad kommer Juventus från, vilket lag mötte de i finalen och vilket år inträffade denna katastrof. Turin och Liverpool var inga problem men när det gällde årtalet hade vi lite problem. Först sa jag 1985 men efter att ha diskuterat i laget bestämde vi oss för för 1984. Där borde jag agerat annorlunda och hållt fast vid min första tanke men ibland blir man lite osäker på sig själv.

Ytterliggare en årtalsfråga: Lemon Tree med Fool's Garden spelades och samma år som låten gavs händer dessa händelser: Öresundsbron invigs, Göteborg arrangerar världsmästerskapen i friidrott, Jacques Chirac blir Frankrikes president. Här valde vi mellan 1993 och 1995 och vi fastnade för det sistnämnda som var rätt.

Cover-rundan är ett ofta återkommande minitema på Harrys, fem låtar spelas och man ska skriva ner vilken artist eller grupp som har gjort originalet. Without You med Mariah Carey spelades och jag hade ett minne av att det var en ganska okänd grupp som har gjort originalet. Vilken grupp det var hade jag ingen aning men det var inte Harry Nilsson, som en del kanske trodde. För några månader sen hade jag varit inne på nedanstående sida som listar 10 låtar som du inte trodde var covers. Det var där bland läsarkommentarerna jag hade sett svaret, Badfinger.

https://nojesredaktoren.cafe.se/10-latar-du-inte-trodde-var-covers/

Hur många känner till att Tina Turners superhit The Best är en cover? Det var Bonnie Tyler som sjöng originalet! Detta fanns också att läsa bland läsarkommentarerna.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 2-1