Harrys 2014-09-11

11.09.2014 22:28

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Anders, Helene och Kajsa

Placering: 1

En riktig bra runda för oss, med 39p hade vi sex poängs marginal ner till närmaste lag. Första frågan vållade en hel del huvudbry: Vad heter tjejerna i A-Teens? Marie Serneholt är den mer kända av tjejerna men var heter den andra? Efter ett tag kläckte Anna ur sig Sara och då fyllde jag i med Lumholdt. Dock blev vi lite osäkra, slutar verkligen båda tjejernas efternamn med -holt? Det lät lite osannolikt men vi behöll ändå våra svar. A-Teens medlemmar heter Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul.

Från vilket land kommer sångaren Ricky Martin? Vi var överens i gruppen om att han kommer från Puerto Rico, men kruxet var att Puerto Rico inte är ett land. Ön är ett självstyrande territorium som tillhör USA. Det finns diskussioner om att antalet delstater i USA ska utökas till 51 stycken, och de troligaste kandidaterna är i så fall Puerto Rico eller Washington D.C.

Det rätta svaret på frågan är alltså USA, men efter en del tidigare duster med denna domare så lär man sig vilka svar han är ute efter. Därför skrev vi Puerto Rico som vi fick rätt för.

Mellan vilka två städer gick Orientexpressen? Istanbul var jag säker på, den andra staden hade jag två alternativ, London eller Paris. Som Kajsa påpassligt påpekade så ligger London på en ö, vilket omöjliggjorde en tågförbindelse för sisådär 100 år sen. Vårt svar blev alltså Paris - Istanbul.

Vilket år var det senaste människan satte sin fot på månen? Jag håller just nu på att läsa några böcker om rymden och planterna. Det är en väldigt intressant läsning och man lär sig mycket. Jag visste att det var antingen 1972 eller 1973 och valet föll på det sistnämnda. Det här var en av de få gissningarna under kvällen som inte gick in.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 2-0