Harrys 2014-09-04

04.09.2014 23:14

Gott Sällskap: Martin, Anna, Anders, Helene, Kajsa och Micke

Placering: 1

Första quizen efter sommaruppehållet! Det mesta är sig likt förutom att starttiden var en timme tidigare. En bra ändring tycker jag, eftersom man kommer hem lite tidigare än förut.

Micke brukar oftast vara med i ett konkurrerande lag men idag saknade vi två av våra ordinarie medlemmar och då fanns det en ledig plats för honom. R.O.C.K. spelades och det frågades efter gruppen och vilket som är skådespelaren The Rock:s riktiga namn. Sha-Boom var det inga problem men det var bara Micke i vårt lag som kunde Dwayne Johnson.

Coco Jamboo spelades och frågan var vilken grupp som har gjort låten och vad huvudstaden i Dominikanska republiken heter. Eurodance har jag ganska bra koll på och mitt svar kom snabbt, Mr President. Geografi är mitt favoritämne och för mindre än ett år sen kunde jag alla huvudstäder i världen (197 st). Denna typ av kunskap kräver att man regelbundet repeterar de länder som har obskyra huvudstäder. Det har jag inte gjort och en del av huvudstäderna har fallit i glömska. Huvudstaden i Dominikanska republiken var ganska klurig men antagligen hade jag satt den efter en viss betänketid. Anna var snabbare än mig och hon visste att svaret var Santo Domingo.

Ibland händer det att frågor som tidigare har varit med dyker upp igen. "Now That We Found Love" med Heavy D spelades och det frågades efter vem som har gjort originalet. Det var bara fyra månader sen (2014-05-01) som just denna fråga ställdes och vårt lag svarade då "New World" men svaret skulle vara "Third World". Dock var inte heller det svaret rätt, efter att ha googlat fick jag då reda på att The O'Jays var först med låten och därmed egentligen var det rätta svaret på frågan.

Denna gång svarade vi "Third World" eftersom jag faktiskt hade glömt det rätta svaret (The O'Jays). På Harrys har man ingen chans att få rätt när man bestrider felaktiga svar och därför kan det löna sig att välja ett svar som är felaktigt men som enligt domaren är "rätt". Vi fick en poäng för vårt felaktiga svar "Third World" och Lag Fred Perry som svarade "The O'Jays" fick noll poäng.

På söndag är det den första deltävlingen i riksquizen på Bishops Arms. Förra året kom vi på tredje plats i Sverige och vår målsättning är att upprepa denna bedrift.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 1-0 (jag har nollställt räkningen efter sommaruppehållet)