Harrys 2014-05-29

29.05.2014 23:40

Gott Sällskap: Martin, Anna, Chatarina, Anders och Helene

Placering: 3

Sista rundan innan sommaruppehållet. Troligtvis återkommer quizen till hösten, vilket vi alla hoppas. Trots vissa brister i arrangemanget har det ändå varit väldigt kul att vara med och jag har fått förmånen att lära känna många nya ansikten.

Det lästes upp en textrad och frågan var vilken låt texten är hämtad från: "Bring Back all of Those Happy Days". Den här typen av frågor brukar vara svåra och ingen av oss visste svaret. Vi fick en ledtråd som hjälp, en sommarlåt från 80-talet. Vi chansade på Madonnas låt, Holiday och ibland har man tur med sina chansningar.

Låten "You" spelades och frågan var vilken artist det var. Den här frågan ska jag normalt sett fixa, jag visste att det var en one-hit-wonder och att gruppen förmodligen började på bokstaven S eller T, men längre än så kom jag inte. "Ten Sharp" var gruppen jag letade efter. Mycket frustrerande!

En annan fråga där min prestation inte var på topp var "Hur många gånger har Brasilien vunnit VM i fotboll?" Jag skrev upp alla vinnare från 1958 och framåt och lyckade pricka in alla vinnarlag med undantag för 2002, där jag trodde att Tyskland vann. Jag räknade till fyra vinster för Brasilien men eftersom brassarna vann 2002 så blev svaret inte rätt. Brasilien har vunnit VM fem gånger.

Avslutningsvis vill jag rekommendera den i mitt tycke bästa internetradion, AccuRadio. Inget prat och minimalt med reklam och man kan välja mellan alla möjliga musikgenren. Över 500 kanaler finns samlade under ett tak och här finns allt från "TIME's Top 25 Movie Soundtracks" till "Girl Groups from the 60s". www.accuradio.com

Gott Sällskap vs. Fred Perry 6-4

Det blev en jämn match mellan våra lag. Jag ser fram mot nya stenhårda bataljer efter sommaruppehållet!