Harrys 2014-05-08

08.05.2014 23:59

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Chatarina, Kajsa och Helene

Placering: 1

Två lag dominerar quizen på Harrys, Gott Sällskap och Fred Perry. Vi har möts 7 gånger och i 6 av dessa har resultatet blivit att de två översta platserna på prispallen har tagits av dessa två lag. Övriga lag får oftast finna sig i att spela andrafiolen.

Svår omgång idag, kanske den svåraste hittills. Inte så många intressanta frågor att skriva om, frågorna var ganska fantasilösa och simpla i sin utformning. Det var lite väl många frågor där en låt spelades och man skulle skriva ner artisten eller gruppen. Dessutom var det inte mixen av låtar den bästa. Bara en enda låt som spelades var gjord innan 80-talet och den låten (Ding a Dong, 1975) ingick i eurovision-temat på slutet. Quizen bör premiera lag som har kunskaper som spänner över många genren. Det är lätt hänt att en quizmaster konstruerar frågor om musik som han själv gillar och det har hänt några gånger på Harrys. I kväll märktes det extra tydligt när det för andra gången på kort tid kom en temarunda om dansband.

På de tre första frågorna räddade Anna oss, bland annat visste hon vad Prince fullständiga namn var, Prince Rogers Nelson.

Poängsättningen på frågor är en viktig faktor, quizmastern bör balansera detta så att inte enskilda frågor får en alltför stor betydelse för slutresultatet. En fråga handlade om vad de fyra Dalton-bröderna i Lucky Luke heter i förnamn. Man fick en poäng per svar och kunde alltså kamma hem hela fyra poäng på denna fråga. Har ett lag dåliga kunskaper om Lucky Luke kan det innebära att laget tappar fyra poäng på en enda fråga, vilket kan vara helt matchavgörande. En bättre poängsättning hade varit en halv poäng per namn och maxpoängen på denna fråga hade då varit två poäng. Till min förvåning lyckades vi sätta alla fyra namnen (Joe, William, Jack och Averell), och det var till stor del Chatarina och Henriks förtjänst.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 5-2