Harrys 2014-05-01

01.05.2014 23:37

Gott Sällskap: Martin, Anna, Henrik, Chatarina och Anders

Placering: 1

Ikväll var det 90-talstema vilket passar mig hyfsat. Jag var ändå ganska optimistisk med tanke på våra samlade kunskaper. Det enda tema jag fasar för är 00-talet, där är jag lost.

Vi lyckades vinna för fjärde veckan i rad, och till skillnad från i söndags hade vi bättre flyt med gissningarna. Det fanns utrymme för fler poäng, på några frågor var vi snubblande nära.

Många av frågorna handlade om eurodance. Det passade mig utmärkt, mina kunskapsluckor i 90-talstemat finns i genren R'n'B.

Vad heter den kvinnliga sångaren i Rednex? Annika Ljung- nånting. Var det Ljunggren eller Ljungberg? En 50%-are och där gissade vi fel. LjungBERG ska det vara.

En fråga rörde antalet medlemsländer i EU. Vi hade två förslag, 28 eller 32 länder. Jag trodde på 32 men efter en jämn omröstning i laget (röstsiffrorna 3-2) svarade vi 28. Det var tur det, eftersom EU just nu har 28 medlemsländer.

"Now That We Found Love" med Heavy D spelades och frågan var vilken grupp som gjorde originalet. Ordet "World" poppade upp i mitt huvud och jag kände att gruppnamnet bestod av ytterliggare ett ord. "New World" måste det vara! Det var bara nästan rätt - "Third World" heter gruppen. New World är musikgrupp från Australien, tydligen har jag blandat ihop dessa. Nu kommer en kioskvältare! Efter att ha googlat lite så visade sig att New World har gjort originalet till "Living Next Door To Alice". Det var alltså inte Smokie som är så förknippad med denna låt. Detta hade jag ingen aning om. Hur många av er läsare kände till detta?

Nu var det så att "Third World" inte var det korrekta svaret. Det var det svaret quizmastern läste upp men när jag googlade efteråt fick reda på att en för mig helt okänd grupp - The O'Jays (1973) var de som gjorde originalet till "Now That We Found Love". Micke som var quizmaster i kväll har jag haft några duster med i samband med att jag har påtalat felaktiga svar (se detta blogginlägg). Det ska bli intressant att se nästa gång om han har blivit lite mer ödmjuk och accepterar min rättelse.

Gott Sällskap vs. Fred Perry 4-2