Harrys 2014-04-24

24.04.2014 23:29

Gott Sällskap: Martin, Anna, Jannike, Henrik, Chatarina, Kajsa och Jonas

Placering: 1

En svår omgång där vi med god marginal tog hem förstaplatsen.

Från vilket låt är låttexten "So when I'm lying in my bed" hämtad? Jag tyckte det var en väldigt svår fråga, bara en enda textrad som hjälp och det måste finnas många låtar med liknande textrader. Det var Kajsa som fixade poängen till oss - Angels med Robbie Williams. Hon har varit med oss några gånger och alltid visat goda kunskaper.

80-talslåten Venus spelades och frågorna var vilken grupp som sjöng och vilken grupp som har gjort originalet. Bananarama var givet men den andra gruppen var svårare. I mitt lag är det jag som tar hand frågorna som rör 60-talsmusik och svaret fanns någonstans i mitt huvud. Jag visste att det var en one-hit-wonder med en ganska okänd grupp. Efter långt grubblande kom svaret som en blixt från en klar himmel - Shocking Blue. När dessa blixtar uppstår känns det ungefär som när man gör mål i fotboll.

Mot slutet kom en trepoängsfråga som vi bommade helt. Markoolios låt "In med bollen" spelades och den här låten var Sveriges officiella kampsång under ett mästerskap, vilket? Det frågades efter vilket år, värdland och vilket land som vann mästerskapet. Mina minnesbilder var från VM 2006 där de svenska fansen fullständigt tog över hela fotbollsstadion och sjöng denna låt. Vårt svar blev alltså 2006, Tyskland som värdland och Italien som vinnare. Kruxet var att låten var från EM 2004, Portugal som värdland och där Grekland svarade för en superskräll och vann turneringen.

Fred Perry deltog inte men kanske hade dom kunnat snuva oss på förstaplatsen. Fotbollsfrågan hade förmodligen varit helt avgörande för resultatet. Tre poäng där och vem vet...?

Gott Sällskap vs. Fred Perry 3-2