Harrys 2014-04-17

18.04.2014 12:50

Gott Sällskap: Martin, Anna, Jannike, Henrik, Chatarina och Anders
 
Placering: 1

Vinst för andra veckan i rad. Lag "Gott Sällskap" har nu tävlat 11 gånger och vunnit 7 av dessa.

E-Types låt "Campione" spelades och frågorna var vilket år och vilket mästerskap denna låt var den officiella sången. Fotbolls-EM var vi överens om vad det gällde årtalet hade jag och Jannike olika svar. Till slut enades vi om 2000, som var rätt.

En annan fråga där vi ändrade vårt svar var vem som sjöng Singing in the Rain. Först skrev vi Fred Astaire men jag och några andra i laget ville ändra detta till Gene Kelly, vilket var det rätta svaret.

När det kommer synthfrågor litar vi på Anders och han visste mycket riktigt vilka medlemmarna i Yazoo var, Vince Clarke och Alison Moyet.

Så var det dags för en låt med Rasmus Seebach, vilket vår danske lagmedlem Henrik uppskattade. Det blev en liten kommunikationsmiss mellan honom och Chatarina. På frågan vilken som var Rasmus berömde pappa skrev Chatarina Thomas Seebach i stället för Tommy Seebach. Detta är väldigt lätt hänt, för någon månad sen var jag själv inblandad i något liknande. Gloria Gaynor blev Laura Gaynor och när quizmastern är petig så blir det inga poäng. Rasmus Seebach gav en poäng i alla fall.

Utslagsfrågan var vilket år den sista häxan avrättades i Sverige. Chrille glömde att redovisa svaret men efter att ha googlat lite så verkar det som att det rätta svaret är 1704 (Anna Eriksdotter). Vår gissning var 1698 så vi var ganska nära...

Gott Sällskap vs. Fred Perry 3-2