Harrys 2014-04-10

11.04.2014 09:37

Gott Sällskap: Martin, Anna, Jannike, Henrik, Chatarina och Helene

Placering: 1

En härlig vinst med en mycket bra poäng, 37 av 45. Vi fick dessutom tvåla dit Fred Perry som har varit ofina att komma före oss de senaste två veckorna. Efter korrigerad poäng kom de tvåa på 36 poäng, men det hade krävts 38 poäng för att gå förbi eftersom vi prickade rätt på särskiljningsfrågan.

Vi inledde bra, alla rätt på de 12 första frågorna. Lite tur på Vikingarna och Björn Borg-frågan. Efter stort besvär lyckades vi tillsammans komma på vad Avicii:s riktiga namn var. Jag kom på förnamnet (Tim) och Anna satte efternamnet (Bergling).

För första gången på musicquizen kom det en fråga om klassisk musik, frågan var: vilket var Mozarts fullständiga namn? Efter en koll med quizmastern räckte det med tre namn i svaret (Wolfgang Amadeus Mozart). Faktum är att han har åtminstone sex namn, beror lite på hur man räknar. Någon som vet? Han hette från början Johannes Chrysostomos Wolfgangus Theophilius Mozart. Av alla dessa namn tyckte han sämst om Johannes! Så det bytte han ut mot Amadeo redan när han var fjorton år. Sju år senare ändrade han det till Amadé och i hans dödsattest från 1791 står det Amandeus. Inte förrän efter hans död togs n:et och han fick heta Amadeus. (ovanstående text är hämtad från boken "Allt som du trodde du visste men som faktiskt är alldeles FEL!" av Ulf Ivar Nilsson.)

Lite sur är jag för att jag inte kom på vem som gjorde originalet till "Spirit in the Sky" (Norman Greenbaum).

Anna var på hugget idag, bland annat visste hon vem som gjorde originalet till "Ella Elle L'a" (France Gall)

Gott Sällskap vs. Fred Perry 2-2