Harrys 2014-04-03

04.04.2014 17:14

Gott Sällskap: Martin, Anna, Jannike, Henrik, Chatarina och Anders

Placering: 2

Det som utspelade sig den här kvällen var en bidragande orsak till att jag började fundera på att fixa en egen hemsida om pubquiz. Mina funderingar blev till slut verklighet, som du kanske har märkt...

Det hela började med att för två veckor sen löd en fråga så här: Hur många medlemmar har gruppen Village People? Mitt lag svarade 6 stycken, men quizmasterns svar var 5 stycken. Då var jag inte säker att på att vi hade rätt men till denna dag hade jag kollat upp det och rätt svar var alltså 6 stycken. Jag påtalade felaktigheten för quizmastern men han tyckte fortfarande att han hade rätt. En aning frustrerad la jag ner diskussionen och tävlingen började.

En fråga som vi i laget var lite oeniga om var hur stor Norges befolkning var (i hela miljoner). Någon i laget ville ha svaret till 6 miljoner men jag sa att jag var 90% säker på att det var 5 miljoner. Vi bestämde oss för 5 miljoner och det var rätt svar.

Ibland har man fel, på utslagsfrågan frågades efter hur många meter i diameter globen är. Jag och Anna har haft denna fråga en gång på Bishops så det var vi som "tog hand om denna fråga". Mitt minne var att svaret var under 100 meter men Annas förslag var 110 meter. Dumt nog enades vi om 65 meter och det tar jag på mig. Rätt svar var 110 meter så vi skulle ha lyssnat på Annas ursprungliga förslag. Hur kunde jag minnas så fel?

Det var ganska många musikfrågor om årtal där Jannike briljerade med sin kunskap.

Nu till frågan som fick min frustration att växa ytterliggare. Från vilket land kommer Simple Minds? Jag var hyfsat säker på att de kom från Skottland men genom att svara Storbritannien så täcker vi in England, Wales och Nordirland också. Vi målade med den breda penslen, kan man säga. Quizmastern läste upp Skottland som rätt svar, bra tänkte jag, då har vi fått rätt för Storbritannien. Efteråt ville jag få det bekräftat att vi hade fått poäng för denna fråga men det hade vi inte. Jag förklarade för honom att Skottland är inget land, och att vi måste få rätt för Storbritannien men han visade prov på samma jag-är-domare-och-vet-bäst-mentalitet som tidigare. Senare samma kväll skrev jag ett inlägg på deras hemsida, hela konversationen kan läsas här.

Vann gjorde mina lagkamrater från Bishops. På Musicquizen tävlar vi i olika lag, omväxling förnöjer!

Gott Sällskap vs. Fred Perry 1-2