Bishops Arms

12.04.2015 20:29

Black Perry: Martin, Eric, BG, Thomas och Philipp

Placering: 1

Precis som i torsdags var det hög kvalité på frågorna och det fanns många intressanta frågor att välja på när jag skulle välja ut tre frågor som jag skulle skriva om i bloggen.

I vilken sport blev Jackie Robinson ett stort namn? Trots att lagets sportkunskaper är goda så hade vi inte hört talas om namnet och vi visste inte heller om det var en man eller kvinna. Ett bra knep i sådana här situationer är att välja någon sport som man inte har så bra koll på. Baseball är en sport som uppfyller detta kriterium och det blev vår chansning. Jackie Robinson blev 1947 den första svarta spelaren i Major League Baseball i modern tid. Debuten skedde den 15 april detta år och detta firas varje år av MLB genom att samtliga spelare i ligan bär Robinsons tröjnummer 42. Det har också gjorts en film om Jackie Robinson med Harrison Ford i en av huvudrollerna. Filmen som heter "42" hade premiär 2013 där den relativt okände skådespelaren Chadwick Boseman spelar rollen som Jackie Robinson. Trailer: www.youtube.com/watch?v=GlaUzQgRKPI

Det var en mycket svår runda, vi tog 7 poäng och var i ensam ledning. Första temarundan var geografi och det var i detta skede av tävlingen som vi la grunden för vår seger.

Till vilket land kommer man om man åker rakt västerut från Malta? Jag har faktiskt varit på Malta för länge sen men nu när jag fick frågan så kunde jag inte ens placera Malta på kartan. Bara att landet låg någonstans i Medelhavet. Tur att Philipp hade bättre koll och han var säker på att det var Tunisien.

Ställningen efter geografirundan: Black Perry 16 p, Cunning Stunts 13 p, Dolce & Grabbarna 13 p.

Tredje rundan blev svår för oss, vi tog bara 7 poäng och Cunning Stunts var nu bara en poäng bakom oss. Sista temarundan var underhållning, normalt sett ett mycket bra tema för oss men frågorna ställde till stora problem.

Vilken skådespelare/skådespelerska har medverkat i flest filmer som Quentin Tarantino har regisserat? Vi började med att göra en lista över skådespelare och filmer. Minst sex olika kandidater hade vi och vårt slutgiltiga val stod mellan Uma Thurman och Quentin Tarantino. Vi valde Uma Thurman men hon hade bara medverkat i tre av hans filmer. Vad det gäller Tarantino så är det lite svårare att säga exakt hur många filmer han medverkar i eftersom flera av hans framträdanden är cameo-roller. Det är möjligt att det är han som är etta på listan men ska dessa statistroller räknas med i denna quizfråga? Jag tycker inte det, så därför slösar jag inte mer plats och energi på detta. Toppar listan gör Samuel L. Jackson som har medverkat i sex filmer: Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill, Inglourious Basterds, Django Unchained och The Hateful Eight.

Vi tog bara 7 poäng och segern kändes långt borta. Förmodligen hade Cunning Stunts tagit 8-9 poäng och det bästa vi kunde hoppas på var en särskiljningsfråga. Men när resultaten lästes upp stod vi som ensam segrare, en poäng före Cunning Stunts. Vi får vara mycket nöjda med vår prestation, vi ledde efter första omgången och höll den ledningen under hela kvällen.

Veckans lättaste: Vilken stad förknippas arkitekten Antoni Gaudi med? Barcelona
Veckans svåraste: Från vilken ö-nation kommer dansen limbo? Trinidad och Tobago