Sista blogginlägget

26.02.2017 13:34

Efter tre års bloggande har jag beslutat att lägga hemsidan på is tills vidare. Det är möjligt att jag återupptar detta igen någon gång i framtiden. Att skriva har varit väldigt utvecklande för mig, både kunskapsmässigt och att kunna formulera sig så att jag blir nöjd med det som jag har skrivit.

Just nu tävlar jag tre gånger i veckan (Pitcher's, Harrys och Bishops) och att blogga har tagit en stor del av min lediga tid i anspråk. Jag kommer att fortsätta tävla som vanligt, men jag känner också att jag inte har motivation att också lägga ner ett flertal timmar i veckan på min hemsida.

Harrys 2017-02-23

Don't mention the score: Martin och Eva

Placering: 2

Denna gång bildade jag och Eva ett lag, förhoppningen var på förhand att kunna nå en silverplats, bakom Fred Perry.

Till vilket olympiskt spel skrevs låten One Moment in Time, sjungen av Whitney Houston?  Tyvärr var inte frågan formulerad så som jag skrev, quizmastern frågade efter staden som arrangerade OS 1988, samtidigt som denna låt spelas. Då blir det alldeles för lätt eftersom de flesta vet att OS 1988 arrangerades i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Om man däremot använder den frågeformulering som jag använde så blir det lite svårare i alla fall. Då är det är inte helt otänkbart att tro att låten skrevs till hemma-OS i Los Angeles 1984. One Moment in Time är riktigt bra, en av Whitneys bästa låtar enligt mig. Även den officiela OS-låten Hand in Hand är bra, väldigt bortglömd men du kanske känner igen låten när du hör den: www.youtube.com/watch?v=tc2hWJ2EjQs

Den bästa versionen av One Moment in Time har tydligen försvunnit på YouTube men jag hittade den på en annan sajt: www.dailymotion.com/video/x1ac1kw_whitney-houston-one-moment-in-time-live_music

Fred Perry fick 34 poäng och vann som väntat, enligt quizmasterns rättning fick vi 31 poäng och slutade tvåa. Enligt mina och Evas beräkningar hade vi 26-27 poäng och när jag jämförde våra svar med Fred Perrys så skiljde det mer än bara tre poäng mellan våra lag. Domaren kan omöjligt ha räknat rätt, dock hade jag inte tid att rätta till detta efteråt då jag skulle med bussen och blev därför tvungen att lämna i all hast.