Bishops Arms 2016-12-19

19.12.2016 00:13

Black Perry: Martin, BG, Thomas, Mattias och Staffan

Placering: 1

Lag Dolce har årens lopp utökat antal lagmedlemar och nu består deras stomme av sex personer. När alla dessa är närvarande så blir det en för mycket i laget och det innebar idag att deras nyaste medlem Staffan fick vara med oss i stället. Från första omgången hämtar jag två frågor.

Vilken filmkaraktär är känd i Japan under namnet Mr Kiss Kiss Bang Bang? Här slarvade vi bort en poäng helt i onödan, det gäller att lyssna ordentligt på frågan. Vi trodde att frågan gällde vilken skådespelare som hade detta smeknamn men frågan gällde ju en filmkaraktär. Efter långa diskussioner valde vi till John Wayne som naturligtvis var helt fel. När jag hade lämnat in svarsformuläret och snackade med lag Dolce så insåg jag vårt misstag. Jag informade mina lagmedlemmar om att frågan gällde en filmkaraktär och då svarade Thomas på direkten att det var James Bond. Det svaret kändes helt logiskt och där kunde vi haft en poäng ytterliggare. Dagens läxa: lyssna alltid noga när quizmastern läser frågan.

Vilken är Mr Beans bilmodell? Här fick inlånade Staffan visa sina bilkunskaper, han föreslog Austin Cooper. Vi andra i laget hade ingen aning så det blev aldrig några diskussioner. Mr Beans bilmodell går under flera namn - Mini-Cooper, Austin Cooper, Austin Mini. Denna bilmodell är som namnet antyder väldigt liten, vilket kan vara en nackdel när Mr Bean har storhandlat: www.youtube.com/watch?v=E6-hTXsP1uk

Efter första omgången låg vi på en delad fjärdeplats med 8 poäng, en poäng efter tre lag som hade nio poäng. Första temarundan var "who am I", man fick tre ledtrådar och det gällde att lista ut vem personen var. En väldigt lätt omgång där vi tog maximala tio poäng och gick upp i en delad ledning med lag Dolce och Tripp Trapp. I tredje rundan kom denna kluriga fråga:
Rangordna de sex kontinenterna (ej Antarktis) efter befolkningsmängd. Alla sex världsdelarna måste vara i rätt ordning för att få poäng på frågan. Alla i laget var överens om plats 1 (Asien), 2 (Afrika) och 6 (Oceanien), det var plats 3, 4 och 5 som vara svåra. Att Nordamerika har fler invånare än Sydamerika var vi också överens om, frågan var på vilken plats Europa skulle hamna. Jag och Staffan hade identiska förslag - 3. Nordamerika 4. Sydamerika 5. Europa. De övriga i laget ville flytta upp Europa till en tredje plats. BG började med hjälp av Staffan göra en ambitiös uträkning på hur många personer som finns i Europa och slutsatsen blev att den till ytan lilla kontinenten Europa var nummer tre i befolkningsmängd. Vi satte alla kontinenter i rätt ordning och så här ser listan ut:

1. Asien 2. Afrika 3. Europa 4. Nordamerika 5. Sydamerikan 6. Oceanien

Hur definierar man en kontinent? Detta är en svår fråga som inte har något entydigt svar, kolla här: www.youtube.com/watch?v=3uBcq1x7P34

Det blev en ny tiopoängare och nu var vi i ensam ledning, en poäng före lag Dolce. Sista temarundan var musikintro, normalt sett ett mycket bra tema för oss. Aldrig förr har musikintrona varit så svåra som de var denna kväll. Vi tog bara 4½ poäng men det räckte för att vinna årets sista pubquiz på Bishops. Slutställningen:

1. Black Perry 32½
2. Dolce & Grabbarna 31
3. Brittish Connection 31

Veckans lättaste: Vilken är Nordirlands huvudstad? Belfast
Veckans svåraste: Nästan alla låtarna i musikintro-omgången

Dags att summera årets resultat på Bishops. Det blev sammanlagt 14 vinster på 37 starter, vilket omsvarar en vinstprocent på 38%. Det är sämre än förra årets osannolika 54% men bättre 2014 års notering på 35%. Jag har upptäckt en mycket märklig trend, oktober månad innebär nästan alltid en garanterad vinst för mig. På 14 starter i oktober månad under tidsperioden 2014-2016 har jag 13 vinster! Varför just oktober är en sådan bra månad för mig vet jag inte, det är ett mysterium.

Bloggen gör nu ett uppehåll och återkommer i mitten av januari.