Harrys 2016-12-15

17.12.2016 11:14

Gott Sällskap: Martin och Anna

Placering: 2

Säsongsavslutning på Harrys och kvällens tema var 70-tal, ett tema som jag verkligen uppskattar. På Harrys är man inte bortskämd med frågor som handlar om 70-tal, att nästan 50 av kvällens poäng tillägnas detta decennium känns som en bra kompensation.
 
Jag och Anna bildade ett tvåmannalag och vi lyckades bli tvåa, trots att min egen insats inte var på topp. Två slarvfel och på följande fråga borde jag ha hittat rätt i den snåriga efternamnsdjungeln.
 
Vilken känd artist har sedan 2012 varit sångare och medlem i gruppen Queen? Jag visste att han hade varit med i American Idol och att han förra året släppte en halvdan låt som heter Ghost Town. Efter ett tag kom jag på att han heter Adam i förnamn och vanligtvis brukar jag då också fixa efternamnet. Anna försökte hjälpa mig och föreslog Levine, det efternamnet kände jag igen. Det blev vårt svar men tyvärr så är Adam Levine sångaren i Maroon 5. Rätt svar är Adam Lambert, det borde jag ha klarat av när jag lyckades sätta hans förnamn.
 
När Adam Lambert gjorde sin audition till American Idol så valde han att sjunga Bohemian Rhapsody: www.youtube.com/watch?v=pIJYVPpt5Ls
 
I mina efterhandsforskningar har jag hittat en ganska bra sololåt av Adam Lambert, "Whataya Want from Me", som släpptes 2009. Den svenske musikproducenten Max Martin är en av låtskrivarna: www.youtube.com/watch?v=X1Fqn9du7xo
 
Fred Perry vann med 46½ poäng av 50, vi kom tvåa med 44 poäng. Dock tror jag att domaren gav oss några poäng för mycket, enligt mina anteckningar hade vi 41 poäng. Jag kan ha missat en eller möjligtvis två poäng i min sammanräkning, men att jag skulle ha missat tre poäng känns osannolikt. När jag innan resultatredovisningen jämförde våra svar med Fred Perrys så var min slutsats att det skiljde ca 4-5 poäng mellan våra lag till Fred Perrys fördel.
 
Detta året har jag inte deltagit i lika många tävlingar på Harrys eftersom jag under första halvan av året tillbringade mina torsdagar på Madame Moustache. Min vinstprocent är 44%, vilket är liten förbättring från förra årets 41%. Det är skrivande stund oklart om Moustache kommer att fortsätta med sin pubquiz, besked kommer troligtvis i januari.