Bishops Arms 2016-11-13

13.11.2016 21:25

Black Perry: Martin, Eric, BG och Philipp

Placering: 1

Det blev en mycket svår tävling på Bishops och generellt sett låga poäng för lagen. I första rundan gissade vi fel på denna fråga:

Vilken var den första kvinna som blev invald i Rock and Roll Hall of Fame? Vi valde mellan två alternativ, Aretha Franklin och Janis Joplin. Jag resonerade att den första kvinna som blir invald bör vara en absolut superstjärna och då är Aretha ett ganska självklart val. Vi skrev Aretha Franklin på vårt svarsformulär men sen kom Eric med ett bra argument, att Janis Joplin är mer rock än Aretha som är "The Queen of Soul" och därför är det troligare att Janis var den första kvinnan att bli invald i Rock and Roll of Fame. Det argumentet kändes rimligt, även om jag själv hade en svag preferens för Aretha. Det var synd att vi ändrade oss, Aretha Franklin var den första kvinnan som blev invald i Rock and Roll Hall of Fame. Lär dig lite mer om The Queen of Soul: www.youtube.com/watch?v=_IxaBW-LCHg

Med sju poäng delade vi ledningen med Cunning Stunts. Första temarundan var sport och spel, ett bra tema för oss och ett mycket dåligt tema för Cunning Stunts.

Vilken världsberömd schackspelare dog på Island 2008? För mig som har spelat schack och för Eric som är aktiv schackspelare är denna fråga lätt som en plätt. Bobby Fischer är kanske världens mest berömda och kontroversiella schackspelare genom tiderna. Han har medverkat i ett av världens mest kända schackpartier, The Game of the Century, där som 13-åring elegant vinner partiet genom att offra sin dam. Damoffer är bland det finaste man kan göra i schack, i videoklippet finns detta damoffer med tillsammans med fyra andra mästerverk från kända schackspelare: www.youtube.com/watch?v=QIiaeY76VY8

Många svåra frågor men vi tog ändå åtta poäng och gjorde ett ryck i toppen. Cunning Stunts tog bara fyra poäng och låg nu trea, en poäng bakom lag Tupparna som låg på andra plats med 12 poäng. Tredje rundan:

Vilken författare skrev romanen Krig och Fred? Jag är inte alls bra på litteratur och blandar alltid ihop "Krig och Fred" med "Brott och Straff", skriven av en annan rysk författare, Fjodor Dostojevskij. Mina lagkamrater visste att det var Leo Tolstoj som hade skrivit Krig och Fred och här kommer en biografi om denna författare: www.youtube.com/watch?v=Lr6DYLBkyG0

Med 9 poäng utökade vi vår ledning ytterligare och ledde nu med fyra poäng före Cunning Stunts som hade 20 poäng. Sista temarundan var en mycket svår bildquiz där vi lyckades skrapa ihop 5 poäng och vinna för starkt spurtande Tupparna som tog hela 8 poäng i sista rundan. Tur att vi hade en så pass stor ledning, inte kul att bli omsprungen på slutet. Slutställning:

Black Perry 29
Tupparna 27½

Imorgon (måndag) kommer jag att vara på Pitcher's och bilda lag med Helena och Tweek i lag Tupparna som verkar vara i god form. Kan vi äntligen få vår första vinst på Pitcher's?

Veckans lättaste: Vad handlar internetsajten IMDB.com om? Filmer
Veckans svåraste: I vilket land anordnas padel-vm som startar imorgon? Portugal

I Riksquizen har vi avancerat i tabellen precis som jag trodde och nu ligger vi på en delad 13:e plats. Om vi i sista deltävlingen gör en lika bra insats som senast så har vi chansen att nå finalen i Stockholm där de tio främsta lagen gör upp om titeln.