The Tivoli 2016-11-09

13.11.2016 08:57

Don't mention the score: Martin och Eva

Placering: 1

Nypremiär på The Tivoli med ny quizmaster och mina förhoppningar var att quizen skulle hålla en högre kvalitet än vad den har gjort tidigare. Det blev faktiskt inte så mycket bättre, redan när vi fick det röriga svarsformuläret ringde det varningsklockor. Ett misstag som jag har märkt att flera quizmaster gör när det är premiär är att lägga ribban alldeles för högt. Quizmastern Matti hade ett flertal frågor där man skulle känna igen låtar från grupper som jag aldrig har hört talas om. Det är bättre att lägga ribban lite lägre första gången och ha lite enklare frågor med artister som de flesta känner igen. Märker man att poängen bland lagen blir för höga så kan man göra lite svårare frågor nästa gång. Risken är att den svåra nivån skrämmer bort folket.

Precis som på Madame Moustache så är det olika tema varje gång, denna vecka hade många av frågorna anknytning till djur. Frågor om det amerikanska presidentvalet är alltid intressanta:

Vad heter kandidaterna från de två mindre partierna i det amerikanska presidentvalet 2016? Trots att jag har följt det amerikanska valet ganska nog så var detta en svår fråga för mig. Jag minns att jag drygt en månad innan valet hade sett ett videoklipp med Libertarian Partys partiledare där han på ett något pinsamt sätt visar sin okunnighet om vad som händer i världen. Förnamnet Gary kom jag ihåg och till slut kom även efternamnet, Johnson. Green Partys partiledare Jill Stein var jag aldrig nära att klara av.
 

Jag tycker varken Donald eller Hillary var några bra presidentkandidater, ingenting i detta videoklipp får mig att tro att Gary Johnson hade blivit en bättre president. www.youtube.com/watch?v=-mJvQqy74vg

Vi fick 23 poäng och vann med två poängs marginal till två andra lag som hade 21 poäng. Alltid kul när man bara är två stycken i laget och vinner över andra lag som har fyra och fem medlemmar i sitt lag. Poängsättningen var godtycklig, vissa frågor kunde ge mer poäng än andra och quizmastern Matti visste inte ens vad maxpoängen var. Förmodligen blir det inte några fler besök på The Tivoli för min del, möjligtvis om temat blir geografi.

Harrys 2016-11-10

Gott Sällskap: Martin, Anna, Malin, Jannike och Richard

Placering: 4

Fred Perry gjorde en mycket bra insats och vi var aldrig nära att hota deras vinst. Det är inte så ofta man får frågor om Beatles på Harrys musicquiz:

The Beatles släppte två tyska versioner av sina låtar. I Wanna Hold Your Hand var den ena, vilken var den andra låten? Min tanke var att det måste vara en låt från deras tidiga period och då kändes She Loves You som det naturligaste valet. Det är en okomplicerad låttitel som är lätt att sjunga och som släpptes ungefär vid samma tid som I Wanna Hold Your Hand. Så här låter She Loves You på tyska: www.youtube.com/watch?v=HlhM0gVvAzE

Fred Perry vann med 31 av 37 poäng och vi hamnade på fjärde plats med 26 poäng. Nästa torsdag är det deltävling 2 i musikquiz-SM på Harrys. Det innebär fler och i mitt tycke mer intressanta frågor än vad Harrys vanligtvis brukar åstadkomma.